Uutiset

Viiden erän taistelu meni Viestille

Kauden neljä aikaisempaa kohtaamista salolaista LP Viestiä vastaan 3–0 voittanut HPK ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan päävastustajaansa vastaan Suomen cupin loppuottelussa. Kaukana hämeenlinnalaisjoukkueen ensimmäinen cup-mestaruus vuoden 2006 jälkeen ei ollut, mutta lopulta LP Viesti pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä cup-kultaansa viiden erän taistelun jälkeen. Eränumerot menivät salolaisille lopulta 2–3 (25–15, 22–25, 16–25, 25–23, 11–15).

LP Viesti repäisi ratkaisevassa viidennessä erässä kolmen pisteen eron erän puolivälissä Pauliina Vilposen syöttövuorolla. 4–7-tilanteen jälkeen HPK ei enää pystynyt omalla syöttövuorollaan kiripisteitä tekemään, vaan joukkueet tahkosivat vuoronperään vastaanottohyökkäyksestä pisteitä ennen vieraiden ottelupallon päättänyttä torjuntapistettä.

HPK:n tehokkaimmat pelaajat löytyivät tällä kertaa laidasta. Yleispelaaja Allison Mayfield iski tehopisteet 25 (+14) ja hakkuri Piia Korhonen kaksi pistettä (23/+15) vähemmän.

– Ärsyttää tietenkin. Pelasimme neljännessä erässä hyvin ja nousimme. Harmittaa, ettemme pystyneet jatkamaan samalla tavalla viidennessä erässä loppuun asti, Korhonen mietti.

20-vuotias hakkuri ei tappiota millään tavoin selitellyt.

– Salo pelasi tänään paremmin kuin me. Ei tappioon mitään muuta syytä ollut. Missään vaiheessa emme tänäänkään kuitenkaan luovuttaneet, vaan loppuun asti oli kova usko.

HPK on pelannut tällä kaudella paljon, eikä seuraavaankaan peliin ole kuin muutama päivä aikaa. Joukkue nimittäin matkustaa jo keskiviikkona Mestaruusliigan vierasotteluun Pihtiputaalle.

– Tappiota voi miettiä vielä ehkä tämän päivän ajan, mutta sen jälkeen sitä ei tarvitse ajatella.

Salolaisten ykköspelaaja oli nuori yleispelaaja Ronja Heikkiniemi, joka nousi vaisun avauserän jälkeen Suomen cupin voittopokaalin ratkaisijaksi. Varsinkin kolmannessa erässä Heikkiniemeltä onnistui lähes kaikki mitä hän yritti (pisteet 11/+8). Koko ottelussa salolainen Viestin oma kasvatti teki 22 (+13) pistettä.

– Kaikki täällä osaavat pelata lentopalloa, joten ehkä peli on välillä henkisistä asioista kiinni. Tällaisessa finaalissa tahto ratkaisee, Heikkiniemi sanoi.

Hän uskoi, että cup-voitto antaa salolaisille lisää itseluottamusta HPK:ta vastaan myös kevään tulevissa peleissä.

– Tulimme tähän peliin 12–0-taustalla. Tulevaisuudessa lukemat ovat varmasti enemmän tämän ottelun tapaisia. Joku henkinen lukko varmasti aukesi tänään ja olen todella ylpeä joukkueestamme, että kaikesta huolimatta uskoimme, yleispelaaja kehui.

Kerhon päävalmentaja Luca Chiappini kiitteli tappion jälkeen omia pelaajiaan.

– Joukkue antoi kaiken mitä sillä oli tänään annettavanaan, eikä meillä ole mitään kaduttavaa. Olen sanonut monta kertaa aiemminkin, että lentopallossa joku voittaa ja joku häviää. Ottelu ei voi päättyä 1–1, kuten jalkapallossa, Salo oli tänään parempi erien lopussa, Chiappini myönsi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic