fbpx
Uutiset

Viiden mestaruuden tähtääjä

Pohjois-Hämeen Ampujia edustava Seppo Kastepohja, 61, myhäilee tyytyväisenä aseliikkeensä myyntitiskin takana. Eikä syyttä, sillä jo kolmisenkymmentä vuotta ammuntaa harrastaneella riistamaaliampujalla on takanaan mainiosti sujunut kilpailukausi. Ensimmäisen kesänsä 60-vuotiaiden sarjassa tähtäillyt Kastepohja ylsi viiteen suomenmestaruuteen, joka on jo melkoisen harvinainen saavutus ampumaradoilla.

Kastepohja voitti ensimmäiset mestaruutensa heinäkuun 11.–12. päivinä Turun läänin Koskella ammutuissa SM-kisoissa. Kultaa mies sai hirven 100 metrin kertalaukauskisassa ja parilaukauksissa sekä 50 metrin villikarjun normaalijuoksuissa. Hirvikisansa mies kruunasi tähtäämällä lisäksi parilaukauksissa Suomen ennätyksen 182 pistettä.

Myös Metsästäjäliiton SM-kisoissa Hyvinkäällä (heinäkuun 25. päivänä) Kastepohja oli vireessä. Hän voitti mestaruuden hirven 10+10 laukauksen kisassa.

Elokuun puolessa välissä Kuopiossa Kastepohja tuuletti kesän viidettä kultaansa. Tällä kertaa lajina oli hirven 20 parilaukausta. Kuopion kisoissa hän ylsi lisäksi hopealle villikarjun normaalijuoksuissa.

– Kyllä kisat onnistuivat nyt ihan nappiin. Harva kaveri sitä nimittäin saa viittä kultaa vuodessa, Kastepohja muistuttaa.

Kastepohja on pitkällä urallaan saavuttanut jo parisenkymmentä SM-kultaa. Nuorempana mies kartutti mitalitiliään myös joukkuekisoissa.

– Vuosien saatossa olen kilpaillut hieman vähemmänkin, mutta todenteolla innostuin uudelleen lajista vuosien 1992–1994 aikoihin, jolloin myös poikani tuli mukaan kisatouhuihin, Kastepohja muistelee.

Kastepohjan valttina kisoissa on kokemus. Harjoituksissakin mies viihtyy hyvin.

– Kisoissa tarvitaan pitkäkestoista kovuutta ja rentoutta, joita pitää vain harjoitella uutterasti. Nämä ominaisuudet ovat kyllä minulla aika hyvin hallussa, sillä tiukatkin kisatilanteet sujuvat kuin ampuisi kaverin kanssa harjoituksissa.

– Ammunta on todella herkkä laji. Ihan joka päivä se ei nimittäin ota sujuakseen. Vanhemmalla iällä tahtovat selkä ja muutkin paikat aina välillä tempuilla, Kastepohja nauraa.

Kastepohja on mukana viidentoista ampujan tiimissä, joka harjoittelee Hämeenlinnan ja lähiympäristön ampumaradoilla. Talvikaudella ampujat tähtäilevät riistamaaleja ilma-aseilla.

– Meillä on äijien välisiä tiimikisoja, joissa on mukana muutama nuorempikin kaveri. Heitä me kaipaisimme porukkaamme enemmänkin. Metsästysammuntaa pääsee harrastamaan myös Hämeenlinnan Ampumaseuran riveissä. Olen mukana myös kotikaupunkini seuran toiminnassa, vaikka edustankin tamperelaisseuraa. Pohjois-Hämeen Ampujien riveissä olen ollut jo 1980-luvulta lähtien, Kastepohja kertoo. HäSa

Asiasanat

Menot