Uutiset

Viihdemaailman kuumuus sulattaa vahahahmojen vetovoiman

Mykkäfilmien tähden Mary Pickfordin vuonna 1962 perustama vahakabinetti sulkee ovensa vähäisten kävijämäärien takia. Disneylandin lähimaastossa Kalifornian Orange Countyssa toiminut Movieland Wax Museum on viimeistä kertaa auki 31. lokakuuta.
Syynä vahakuvanäyttelyn pienentyneeseen kävijämäärään on muun muassa videopelien ja jättimäisten teemapuistojen vaikutus viihdekulttuuriin.

– Ajat ovat muuttuneet, perheyrityksenä toimineen vahakabinetin johtaja Rodney Fong kiteyttää.

– Tällaisella kohteella kilpaileminen viihdemarkkinoilla on
muuttunut jatkuvasti hankalammaksi, Fong lisää.

Movieland Wax Museumissa on sen nimen mukaisesti ollut näytillä valkokankaan ja tv:n suuruuksien vahakuvia. Kabinetti on yrittänyt pysyä ajan hengessä mukana lisäämällä vielä hiljattain noin 300 vahakuvan kokoelmaansa muun muassa Britney Spearsin ja Catherine Zeta-Jonesin hahmot.

Vahakabinetin tiloissa aloittaa lähitulevaisuudessa toimintansa pitseria. Suurin osa vahakuvista muuttaa yhä toimintaansa jatkavan kabinetin tiloihin San Franciscoon.

STT

Vietnamin munkkilääkäri ja kadonneen jättiomaisuuden arvoitus

Vietnamilainen mies joutuu oikeuden eteen poliiseille sepittämästään kertomuksesta. Itsensä munkiksi julistanut mies väitti varkaiden vieneen hänen kotoaan yhteensä yli kahden miljardin euron edestä käteistä, kultaa ja timantteja.

Poliisit osasivat heti suhtautua 46-vuotiaan Hanoissa asuvan miehen tarinaan sangen epäilevästi. Yli kahden miljardin euron omaisuus kun on kommunistisessa Vietnamissa melkoinen harvinaisuus.

Viranomaiset ottivat selvää, löytyykö heidän arkistostaan merkintöjä kyseisestä kaverista. Löytyihän niitä. Mies oli ehtinyt toimia muun muassa lääkärinä kuin muina miehinä, vaikka hänellä ei ole alan koulutuksesta tietoakaan. Eikä sen puoleen minkään muunkaan alan koulutuksesta. Tyytymättömät potilaat olivat sitten raportoineet viranomaisille kelvottomista hoitotoimenpiteistä.

Mies oli saanut potilaita vastaanotolleen muun muassa kehua retostelemalla, että hän on parantanut monen sortin merkkihenkilöitä. Rouva Laura Bushinkin mies oli kuulemma hoidellut elämänsä kuntoon piipahtaessaan hiljattain Washingtonissa Valkoisessa talossa.

Totuus on kuitenkin se, että 46-vuotiaalla hanoilaisella ei ole edes passia, eikä hän ole kertaakaan käynyt Vietnamin rajojen ulkopuolella.

STT

Päivän lehti

22.2.2020