Uutiset

Viikko-Hämeen yli satavuotinen taival päättyy

Viikko-Hämeen julkaisu lopetetaan tämän vuoden loppuun mennessä. Kustannus oy Demarin omistama lehti yhdistetään osaksi Uutispäivä Demaria.

-Mitään erillistä liitettä Hämettä koskien Demariin ei tule, vaan Hämeen asiat huomioidaan osana lehden sisältöä, Kustannus oy Demarin toimitusjohtaja Esko Ranto sanoo.

Vaalitappion ja puoluetuen putoamisen jälkeen SDP päätti leikata maakuntalehdille jaettavia viestintärahoja. SDP satsaa jatkossa verkkoviestintään ja Uutispäivä Demarin kehittämiseen.

Kustannus oy Demari omistaa myös Mikkelissä ilmestyvän Viikko-Vapauden, joka liitetään Viikko-Hämeen tavoin Uutispäivä Demariin vuodenvaihteen jälkeen.

Viikko-Hämeellä on Hämeenlinnassa kaksi ja Lahdessa kolme vakinaista työntekijää. Rannon mukaan yt-neuvottelut on saatu päätökseen; irtisanomispäätöksiä ei ole tehty, mutta henkilöstövähennyksiä tehdään. Tällä hetkellä hän ei kommentoi asiaa tarkemmin.


”Lehden lopettaminen huolestuttaa”

Heikki Nurmi on haikein mielin Viikko-Hämeen lopettamisen vuoksi. Nurmi tuli Hämeen Kansaan suoraan sotaväestä vuonna 1956 toimitusharjoittelijaksi ja sittemmin toimittajaksi. Vuosina 1969-78 hän toimi lehden päätoimittajana.

-Hämeen Kansa pärjäsi maakunnan uutisissa kohtalaisen hyvin, joskus saimme skuuppejakin ihan mukavasti. Ja uutiskilpailuakin oli Hämeen Sanomien kanssa, Nurmi muistelee.

Viikko-Hämeen lopettaminen on Nurmesta myös huolestuttavaa. Lehti toimii puolueväen yhdyssiteenä, jonka kautta tiedonvälitys hoidetaan.

-Se on tietysti vuosikymmeniä tiedetty, ettei tämä lehti ole hyvä liikeyritys, mutta se on erittäin tarpeellinen. Ei Uutispäivä Demarissa ehditä kovin paikallishenkisiä juttuja tehdä.

Nurmi uskoo, että tulevaisuudessa Hämeessä tarvittaisiin paikallista sosiaalidemokraattista ja säännöllisesti ilmestyvää julkaisua.

-Muuten asiat eivät ole hyvin tasapainoisuuden kannalta. Muille ajatussuunnille kyllä on äänitorvia riittävästi, muttei meille, Nurmi sanoo. (HäSa)