Uutiset

Viikko päättyi täyteen pistepottiin

Laidat ryskyivät, paikkoja oli ja viihdyttävää peliä kaikin puolin.

Hämeenlinnan Pallokerhon ja Helsingin IFK:n kauden toinen kohtaaminen ei varmasti jättänyt Ritariareenan lähes 4000 katsojaa kylmäksi. Varsinkin, kun 60 minuutin pelin jälkeen hallin tulostaululla komeilivat kotijoukkueen 2–1 (1–1, 1–0, 0–0) -voittolukemat.

Voitto oli Kerholle ensimmäinen kolmen pisteen onnistuminen lähes kuukauteen. Edellisen kerran joukkue nappasi täydet pisteet 20. lokakuuta Pelicansia vastaan.

Kotijoukkueelle riitti HIFK:ta vastaan kaksi maalia. Ensimmäisen suti HIFK:n maalivahdin Kevin Lankisen taakse puolustaja Joonas Lehtivuori, joka oli maalin edessä passissa, kun Janne Lahden laukaus pomppi Lankisen suojista sopivasti kohdalle.

HPK:n toinen maali oli komeaa katsottavaa. Petteri Nikkilä tarjoili kiekon hyökkäyssiniviivan riiston jälkeen Teemu Turuselle, joka pelasi sen avopaikkaan Severi Sillanpäälle. Sillanpään tarkka laukaus ei antanut HIFK-vahdille mahdollisuuksia torjuntaan.

Kerhon voittomaalin tekijä Sillanpää nautti lauantai-illan huumasta helsinkiläisiä vastaan.

– Kolmen pisteen voitto tuntuu tietysti hyvältä. Peli oli tänään tosi tiukka. Pelasimme mielestäni kyllä hyvän 60-minuuttisen, Sillanpää huokaisi.

Maalistaan Sillanpää jakoi kiitosta syötön tarjonneelle Turuselle.

– Hän näki minut keskellä vapaana ja antoi hienon syötön. Sen jälkeen laitoin vain silmät kiinni, ammuin sinnepäin ja sinne upposi, keskushyökkääjä hymyili.

Sillanpään johtamassa HPK:n nelosketjussa pelasivat tällä kertaa laidoilla Turunen ja Jaakko Turtiainen. Kolmikon peli kulki heti ensimmäisessä ottelussa mallikkaasti.

– Kemiat natsasivat heti yhteen. Hyvältä tuntui pelata. Olemme kaikki samantyyppisiä pelaajia. Teemme kovasti töitä ja pelaamme yksinkertaista jääkiekkoa, Sillanpää arvioi.

Yksi hyvin pelanneen HPK:n onnistujia oli maalivahti Emil Larmi, jolle kertyi lauantainakin reippaasti vähemmän torjuntoja kuin vastustajan Lankiselle. Larmin 17 torjuntaan mahtui kuitenkin mukaan muutama sellainen koppi, jolla jääkiekkopelejä voitetaan. Hän muun muassa teki tyhjäksi Juhamatti Aaltosen läpiajon aivan ensimmäisen erän lopussa ja nollasi myös Roope Hintzin läpiajoyrityksen toisessa erässä. Aaltosen tekemälle vieraiden 1–1-kavennukselle maalivahti ei voinut mitään.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli aiheesta tyytyväinen omiensa esitykseen. Varsinkin koko ottelun kestänyt laadukas hyökkäyspelaaminen miellytti valmentajaa.

– Peli oli kova ja viihdyttävä fyysinen kamppailupeli, jossa nähtiin muutama hyvä taklaus. Hyökkääminen oli meiltä laadukasta koko illan ajan. Valmistauduimme hyvin ja menimme edellisestä IFK-ottelusta vähän eteenpäin. Toisessa erässä meillä oli isoin etsikkoaika, jolloin olisimme voineet tehdä kolmannenkin, Pennanen mietti.

Päävalmentajaa ilahdutti myös pelin edetessä tiivistynyt puolustuspelaaminen.

– HIFK:lla oli läpiajoja, mutta saimme niitä matkan aikana pois. Siihenkin olen tyytyväinen, Pennanen kiitteli. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic