Uutiset

Viime kauden mestari saapuu Kerhon vieraaksi

Hämeenlinnan Pallokerhon harjoituspelit jatkuvat torstaina, kun joukkueen vieraaksi saapuu hallitseva suomenmestari Porin Ässät.

Ässät on pelannut viimeiset kolme otteluaan Ruotsissa. Porilaiset saalistivat peleistä voiton Timråta vastaan ja kärsivät tappiot Modolle ja Skellefteålle.

Ottelu on Kerhon viimeinen kotipeli ennen Liigan alkua. Joukkueen peli alkaa olla jo hyvissä uomissa.

– Hyvässä aikataulussa ollaan, oikeinkin hyvässä. Joukkueen runko on jo hahmottunut ja meillä on pareja ja kolmikoita, joita voi alkaa peluuttaa. Tietysti mikään ei vielä ole hakattuna rotvallin reunaan, vaan aina katsotaan päivän kunto, HPK:n päävalmentaja Kai Rautio kertoo.

Rautio saa koputtaa puuta, sillä joukkue on säästynyt kauden alla isommilta loukkaantumisilta. Viimeisiin harjoituspeleihin päävalmentajalla on selvät suunnitelmat.

– Painotan aktiivisuutta hyökkäyspelissä koko 60 minuutin ajan. Olemme säilyttäneet niitä vahvuuksia, joita joukkueessa on jo ollut ja vahvistamme niitä. Ennen kautta varmistetaan vielä, että puhumme joukkueen kanssa samaa kieltä, Rautio kertoo.

Harjoituspeleissä hyvään vireeseen päässyt kakkosketjun laituri Teemu Rautiainen lupaa jatkaa Ässiä vastaan samaan tahtiin.

– Pelaajia kierrätetään jonkin verran, mutta jos pelaan, niin luvassa on tuttua Teemu Rautiaista, hyökkääjä virnistää.

Rautiaisen mukaan yhteistyö ketjukavereiden Tuomas Vänttisen ja Juha Kiilholman kanssa sujuu ongelmitta.

– Hyvä siinä on pelata. Kaikki paiskivat hommia täysillä. Kaverit puhuvat minulle hyvin pelin aikana ja auttavat myös puolustuksessa, Rautiainen sanoo. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020