Uutiset

Viimeinen tilaisuus tarttua oljenkorteen

Hämeenlinnan Pallokerhon mahdollisuudet selvitä tämän kevään jääkiekkoliigan pudotuspeleihin ovat häviävän pienet, mutta teoriassa joukkue vielä kymmenen joukkueen yltää. HPK on kahdeksan pistettä Ilvestä ja Ässiä perässä, kun pisteitä on vielä jaossa kaksitoista.

HPK:n on otettava lopuista peleistä yhdeksän pistettä jompaakumpaa enemmän, sillä tasapisteissä kaksikko on HPK:ta parempi, koska kummallakin on enemmän kolmeen pisteen voittoja. Perjantaina HPK kohtaa Ilveksen, eikä mikään muu kuin kolmen pisteen voitto oikein kelpaa.

– Huomisesta pelistä kolme pistettä, ja ero onkin viisi pistettä, kun pisteitä on jaossa yhdeksän. Paikka ei ole omissa käsissä, mutta huomisella voitolla kuitenkin huomattavasti lähempänä. Ilveksellä on aika tiukka loppuohjelma. Meidän pitää kuitenkin ottaa jaossa olevat kaksitoista pistettä ja katsoa mihin se riittää, HPK:n kapteeni Joonas Vihko mietti toiseksi viimeisen runkosarjaottelun aattona.

HPK huilasi tiistain Ässät-ottelun jälkeen ja aloitti valmistautumisen viikonlopun kahteen otteluun torstaina.

– Iso syy oli se, että tiistaihin ladattiin aika paljon henkistä kapasiteettia. Emme halunneet kuluttaa keskiviikkona turhaan energiaan, sillä meillä on kuitenkin perjantaina ja lauantaina pelit edessä ja kokoonpano on aika pieni. Meillä ei ole hirveästi mahdollisuutta vaihtaa pelaajia, joten sekä henkistä että fyysistä energiaa pitää riittää molempiin otteluihin, Kerhon toinen valmentaja Vesa Viitakoski muistutti.

Vihko muistuttaa, että Kerho ja Ilves ovat pelanneet kauden aikana tiukkoja pelejä.

– Vielä emme ole yhtään peliä onnistuneet voittamaan. Se kertoo aika paljon vastustajan tasosta. Viime pelissä Tampereella olimme hereillä alussa (3–0-johto), mutta emme onnistuneet pitämään sitä loppuun asti. Olemme näyttäneet pärjäävämme Ilvestä vastaan, mutta jänne pitää saada pidettyä loppuun asti, Vihko sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic