Uutiset

Viini kävi päähän ikävin seurauksin

Saksalaisen Bremenin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja on joutunut eroamaan tehtävästään. Peter Gloysteinin oli tarkoitus vain pilailla Saksan viiniviikon avajaisjuhlassa, mutta asunnottomaan mieheen kohdistunut pila meni jokseenkin poskelleen.

Kamera tallensi kristillisdemokraatti Gloysteinin kaatamassa jättipullosta viiniä suoraan vieressä seisseen ja jokseenkin hölmistyneeltä näyttäneen bremeniläisen Udo Ölslägerin päähän.

Gloystein ehti pian tapahtuman jälkeen pahoitella tapahtunutta ja pyytää uhriltaan anteeksi. Gloystein kertoo ymmärtäneensä tilanteen väärin, mutta ei kerro millä tavalla väärin.

– Minulla oli pitkä intensiivinen keskustelu Olslägerin kanssa jo samana iltana. Hän kertoi minulle elämänsä vaikeudesta. Me erosimme ystävällisissä merkeissä. Ja jos mahdollista, minä haluan auttaa herra Ölslägeriä, Peter Gloystein kertoo tiedotteessaan.

STT

Ex-paavin levyt hittejä Puolassa

Edesmennyt paavi Johannes Paavali II on noussut myös äänitemyynnin listoille kotimaassaan Puolassa. Musalistan sijalle kolme kipusi levy, jolla ex-paavi tulkitsee kirjoittamansa rukouksen Roman Trypticon.

Puolan musiikkilistoilla on nyt peräti kahdeksan eri cd-levyä, jotka on merkitty Johannes Paavali II:n tekemiksi. Niillä kuullaan lauluntekstejä, rukouksia ja musiikkia.

Päivälehti Gazeta Wyborcza kuitenkin varoittaa, että kaikki nämä äänitteet eivät ole autenttisia. Osalla cd-levyistä vain yksi raita sisältää ex-paavin äänen, kun taas loppu äänitteestä koostuu uskonnollisesta diskopopista.

Johannes Paavali II:n (1920-2005) kirjat ovat nekin bestsellereitä Puolassa.

Edellisen paavin alkuperäinen nimi oli Karol Jozef Wojtyla.

STT

Olipas rikollisen hyvä yhtye

Rikollisten mielikuvitus ei tunne rajoja. Meksikon pääkaupungissa Mexicossa rosvot ovat keksineet ryhtyä naamioitumaan katumuusikoiksi.

Kun ihmiset kokoontuvat kuuntelemaan valebändin rymistelyä, toiset vorot käyvät kuuntelijoiden taskuilla.

Poliisi myös pelkää, että pahaa-aavistamattomat ihmiset kutsuvat rosvojen bändejä soittamaan kotijuhliin. Mariachi-soittajien kutsuminen koteihin on Meksikossa yleinen tapa.

Jos ja kun vorot pääsevät esiintymään koteihin, isäntäväki saa myöhemmin huomata rahojensa ja arvoesineidensä kadonneen.

Lattarimaan pääkaupungissa Mexicossa asuu peräti 18 miljoonaa ihmistä. Työttömyyden pahasti vaivaama metropoli on eräs maailman vaarallisimmista kaupungeista.

STT

Päivän lehti

17.1.2020