Uutiset

Viisaat Leppäkertut tuovat elämyksiä vanhainkodin arkeen

-Tämä on ainakin kuusen tuoksua. Ja tämä taitaa olla koivu, saunavihdan tuoksu.

Hämeenlinnan Kanta-Voutilassa järjestettiin juhannuksen alla elämyspolku, jonka aikana vanhainkodin asukkaat tutkivat muun muassa erilaisia tuoksunäytteitä ja tunnistivat pihapuistikon kasveja.

Elämyspolun idea syntyi Viisaat Leppäkertut -neuvostossa, jonka toiminta on juuri alkanut. Leppäkertuissa on mukana vanhainkodin asukkaita, omaisia ja henkilökuntaa, jotka miettivät yhdessä keinoja virkistää ja elävöittää vanhainkodin arkea.

-Yritämme saada vanhusten omaisia aiempaa tiiviimpään yhteistyöhön. Tavoitteena ei ole, että he osallistuisivat entistä enemmän hoitotyöhön, vaikka sekin on totta kai mahdollista. Se sijaan omaisia toivotaan mukaan, koska he tuntevat asukkaiden historian sekä toiveet ja mieltymykset paremmin kuin kukaan muu, sanoo palveluyksikön esimies Paula Huovinen-Aalto.

Leppäkerttujen asukasjäsenistä yksi on Kerttu Ailio, joka on toivonut esimerkiksi lisää jumppatuokioita vanhainkotiin. Sama toivomus on Irja Kärkisellä, joka on nuorena urheillut paljon.

Leppäkerttu-neuvosto on osa vanhustenhuollon Polkka-hanketta, joka käynnistyi Kanta-Hämeessä viime syksynä. Polkan tavoitteena on elävöittää hoitoyksiköiden arkea ja lisätä omaisyhteistyötä.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic