Uutiset

Viisi ja puoli vuotta lapsen hyväksikäytöstä

52-vuotias mies on tuomittu viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä ja tavallisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa ja määrättiin saman tien vangittavaksi.

Mies on ollut lukuisia kertoja sukupuoliyhteydessä tekohetkellä 10-17 -vuotiaan tytön kanssa, yrittänyt sukupuoliyhteyttä useita kertoja, puhunut seksijuttuja ja kosketellut tyttöä. Vuosina 2002-2010 tapahtuneita tekoja on ollut kymmeniä.

Rangaistuksen pituutta määriteltäessä on otettu huomioon tuomitun ja uhrin ikäero, että teot ovat kohdistuneet tyttöön, jolla on ollut luottamussuhde tuomittuun sekä tekojen lukuisuus ja erityinen vahingollisuus tytölle.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin maksamaan korvauksia kivusta ja särystä 2000 euroa, kärsimyksistä 25000 euroa ja tekojen aiheuttamista kustannuksista 750 euroa.

Tuomittu kiisti syytteet kaikilta osin. Oikeudessa kuultiin tytön ja tuomitun lisäksi kahta todistajaa ja esitettiin neljä lääkärintodistusta sekä psykologin lausunto.

Juttu käsiteltiin tytön pyynnöstä salaisena ja asiakirjat määrättiin salaisiksi 60 vuoden ajaksi. Myös tuomio on salainen rangaistusta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta. Oikeus kuitenkin antoi asiasta julkisen selosteen.

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic