Uutiset

Viisi tuhatta näki jännärin

Tasoitus 43 sekuntia ennen loppua ja siitä jatkoajan alivoiman tappamisen jälkeen voittojuhliin rankkareilla – kaikki vielä 5015 katsojan edessä.

Kovin paljon parempaa käsikirjoitusta ei olisi vaativimmatkaan jääkiekon ystävät voineet vaatia lauantaiseen SM-liigan otteluun HPK:n ja HIFK:n välille. HPK tuli tasoihin viimeisellä minuutilla Aleksi Laakson siniviivalaukauksella. Voittomaalikilpailussa Ville Viitaluoma ja Eric Fehr onnistuivat. Mika Järvinen joutui antautumaan Joakim Erikssonille, mutta torjui Markus Granlundin ja Kimmo Kuhdan yritykset, joten Kerho pääsi juhlimaan 3–2 (1–0, 0–2, 1–0) -voittoa helsinkiläisistä.

Rankkareita harjoiteltu

Kerhon voiton suuriin sankareihin kuului maalivahti Järvinen. 23-vuotias veskari piti joukkueensa mukana iskuetäisyydellä kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä hän joutui töihin vain kerran, mutta jatkoajan alivoimalla HPK tarvitsi taas Järvisen huippuvenymistä. Joakim Eriksson pääsi yrittämään maalintekoa pitkän pyörityksen päätteeksi avopaikasta, mutta niin vain kiekko löytyi HPK-kassarin alta.

– Maalivahdin kannalta ottelu oli mukava. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli paljon hommia, mutta kolmannessa taas ei, kun me painoimme. Tämän joukkueen takana on hyvä pelata, Järvinen sanoi.

Alkukaudesta HPK:n maalissa vähemmän peliaikaa saanut Järvinen on pelannut Kerhon kolme viimeistä ottelua ja torjunut niistä kaikista voiton. Myös KalPaa vastaan viikko sitten lauantaina Järvinen vei pidemmän korren voittomaalikilpailussa.

– Niitä on treenattukin, niissä voi saada tärkeitä pisteitä, maalivahti muistutti.

Maalivahti on monta kertaa vaihtunut, kun pelit pelataan peräkkäisinä päivinä. Tällä kertaa Järvinen sai torjuntavastuun sekä perjantaina että lauantaina.

– Pelaaminen on aika helppoa, jos ensimmäisenä päivänä ei ole pitkää matkustusta. Silloin pääsee vähän niin kuin samoilla vauhdeilla kehiin, hän kertoi.

Vaikea alku

Kerho johti avauserän jälkeen, mutta HIFK oli silti kahdessa ensimmäisessä erässä parempi. Junalle kiirehtinyttä Kerhon päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä lehdistötilaisuudessa tuurannut valmentaja Pasi Arvonen antoi ottelun ensimmäisestä 40 minuutista tunnustusta HIFK:lle.

– Olimme purjeessa kaksi erää, mutta se ei ollut pelkästään meidän huonouttamme, vaan nimenomaan IFK:n hyvyyttä. Se prässäsi, liikkui ja taisteli tänään todella hyvin. HIFK teki meille pelistä todella vaikean, Arvonen sanoi.

Kerho paransi selvästi kolmanteen erään ja sillä oli paljon paikkoja tasoitukseen ennen Laakson onnistumistakin.

– Kolmannessa erässä pääsimme niskan päälle. Tasoitus oli ansaittu. Jatkoajan alivoiman taistelimme ja voittomaalilaukaukset ovat sitten arpapeliä.

HIFK:ssa muutoksia

HIFK teki perjantaisen Ässät-tappion jälkeen kovia muutoksia kokoonpanoonsa. Puolustaja Mikko Kurvinen ja hyökkääjät Lennart Petrell, Eero Somervuori ja Tyler Redenbach olivat eri syistä pois kokoonpanosta ja tilalle nousivat nuoret Toni Leinonen, Thomas Nykopp ja Nico Friman.

– Syitä oli monia. Meillä on loukkaantumisia, pelikieltoja ja osan tekeminen ei ole sillä tasolla kuin haluaisimme. Ei siinä sen kummoisempaa, tämä on ammattilaisjääkiekkoa, selvitti HIFK:n hämeenlinnalainen valmentaja Antti Pennanen. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic