Uutiset

Viisumenestys toi Lordille vankasti palstatilaa Euroopan lehdissä

Euroopan lehdistön uutisointi Euroviisujen semifinaalin tuloksesta todistaa, että Suomen edustaja Lordi on jo tässä vaiheessa voittanut kisassa. Lordi sai runsaasti palstatilaa perjantaina Euroopan mediassa.

Britannian Times arvioi, että Lordin edustussävelmä on kohonnut yllättäen koko viisukisan voittajasuosikkien joukkoon. Eurovision laulukilpailujen finaali mitellään Ateenassa lauantaina.

Times kirjoitti, että Lordi on epäilemättä eniten viime vuosina huomiota kerännyt uusi Euroviisuedustaja. Suomen edustaja on lehden mukaan ”tämän vuoden viisujen yllätyspaketti”.

Kunnianarvoisaa Timesia kiinnosti jopa se, miten Lordin jäsenet pystyvät käymään esiintymisasuissa vessassa.

Moni Euroopan lehti painotti, että Lordi tarjoaa kanavan protestiääniin niille, jotka ovat kyllästyneet Euroviisujen rallatuksiin.

Kaikkien mielestä Lordi ei kuitenkaan kisaa nyt sille sopivassa kilvassa. Lordi sai brittien Guardian-lehden pohtimaan, pitäisikö Euroviisuihin määrätä rajoituksia esiintymisasuihin.

Vaikka Lordi on saanut tukevasti huomiota ennen Ateenan kilpailua, osa Euroopan mediasta ei osannut odottaa bändin menestystä. Esimerkiksi Saksan uutistoimisto DPA piti Lordin pääsyä viisufinaaliin yllätyksenä.

Lordin jälkeen vaikea nousta esiintymislavalle

Ruotsin lehdistö juhli maan oman edustajan Carolan jatkoon pääsyä, mutta Lordi sai sekin tunnustusta.

Svenska Dagbladetin mielestä Lordi erottui semifinaalissa vahvasti joukosta.

– Ei varmastikaan ollut helppoa nousta esiintymään semifinaalissa Lordin jälkeen, länsinaapurin lehti kirjoitti.
Dagens Nyheter piti semifinaalin ennakkosuosikkeina Ukrainaa ja Suomea. Molemmat maat pääsivätkin jatkoon.

Aftonbladetin viisukommenteista saattoi jopa saada vaikutelman, että Ruotsin olisi urheilukylvetysten jälkeen nyt vuoro hävitä Suomelle Ateenassa.

Tanskan kohulehti Jyllandsposten oli kuitenkin sitä mieltä, että tuo ei tule olemaan helppoa: lehden mukaan Ruotsin Carola on lauantain loppukilpailun suosikki.

Jyllandsposten yhtä kaikki aloitti sekin Euroviisujuttunsa kertomalla, että suomalainen hirviö pääsi finaaliin.

Norjan suurlehti Verdens Gang siteerasi Lordia, joka katsoi jo nyt tehneensä Euroviisuhistoriaa. Verdens Gang myös väläytti asianmukaista naapurikateutta arvelemalla, että Ruotsin Carolan kisakappale kopioi takavuosien superyhtyettä Abbaa.

STT

Mainos