Uutiset

Viitaluoma ja Sallinen loppukaudeksi Örebrohon

Hämeenlinnan Pallokerhon kapteeni Ville Viitaluoma ja ykkösketjun laitahyökkääjä Jere Sallinen pelaavat loppukauden Ruotsin SHL-liigan Örebron joukkueessa. Viitaluomalla on sopimus HPK:n kanssa myös ensi kaudesta, ja hän palaa hämeenlinnalaisten pelipaitaan lyhyen Ruotsi-visiitin jälkeen. Sallisen sopimus päättyy tähän kauteen, ja huhut vievät miestä ensi kaudeksi KHL-liigaan siirtyvään Helsingin Jokereihin.

HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoo siirron olleen mielenkiintoinen myös Viitaluomalle ja Salliselle.

– HPK:lle on tullut viime viikkoina paljonkin kyselyjä pelaajista. Emme kuitenkaan halunneet tehdä kotimaan siirtoja 15. helmikuuta mennessä. Yhteydenotto Örebron osalta aiheutti kyseisissä pelaajissamme mielenkiintoa siirtoa kohtaan, ja he halusivat siirtyä Ruotsiin. Yhteistuumin seurajohdon ja pelaajien kanssa asiasta sovittiin. Viitaluoma palaa sopimuksen mukaisesti ensi kaudeksi takaisin HPK-paitaan. Korpela kertoo

Sallinen siirtyi Hämeenlinnaan kaksi vuotta sitten Espoosta ja on HPK-pestinsä aikana raivannut tiensä maajoukkueeseen asti.

– Mitä muuta voisin sanoa kuin tosi isot kiitokset koko organisaatiolle, joukkueelle ja ennen kaikkea faneille. Olen viihtynyt Hämeenlinnassa todella hyvin. On kiinnostavaa lähteä pelaamaan Ruotsiin vielä loppukaudeksi kovia ja hyviä pelejä.

Viitaluoma näkee kevään lainan hyvänä ratkaisuna kaikille osapuolille.

– ämä on varmasti kaikille hyvä ratkaisu niin HPK:lle kuin minulle itselle pelaajana. On kiva päästä pelaamaan Örebrohon, sillä panos on siellä kova. HPK:ssa on kopissa sen verran kokeneita pelaajia, että he pärjäävät kevään. Ensi kaudella sitten taas taistelen HPK-paidassa, Viitaluoma lupaa.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon lauantaina 1.3. Tampereen Ilvestä vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020