Uutiset

Viitaluoma sai vierelleen…toisen "ison äijän"

HPK:n kapteenin Ville Viitaluoma pelaa uransa parasta liigakautta. Hän on pistepörssissä seitsemäntenä (9+26=35) ja ehtii vallan hyvin rikkoa liigan runkosarjan tähänastisen piste-ennätyksensä (toissa kaudella 45 pinnaa). Kerholla on nimittäin pelaamatta vielä 21 sarjaottelua.

Eric Fehr lähti Viitaluoman ketjusta takaisin Pohjois-Amerikkaan torstaina. ”Vili” sai kuitenkin rinnalleen toisen ”ison rightin äijän.” Maaliskuussa 21 vuotta täyttävä kroaatti Borna Rendulic pelasi HPK:n ykkösketjussa torstaina, Rendulicilla on Fehrin tavoin kokoa ja näköä – pituus 192 senttiä, paino 92 kiloa.

– Peli kävi hyvin myös Bornan kanssa. Mielestäni hän pelasi hyvin. Toisella laidallahan jatkaa Sallisen Jere ja kaikki jo tietävät, millainen pelimies hän on, Viitaluoma sanoo.

Fehriä on ylistetty, eikä varmasti suotta.

– Tietysti hienoa pelaajaa on ikävä. Oli upea kokemus itselleni saada pelata hänen kanssaan. Tämä on kuitenkin lätkää. Ericille toivotan onnea NHL:aan ja nyt on Bornan vuoro yrittää meidän ketjussa.

Viitaluoman mielestä Rendulicilla on kaikki mahdollisuudet kehittyä erittäin hyväksi liigapelaajaksi.

– Hän pelaa hyvällä itseluottamuksella. Hänellä on hyvä veto, kun vaan muistaa käyttää sitä. Borna on lisäksi härski äijä. Kiva on hänen ja Jeren kanssa pelata. Toivon, että Borna pitää tasonsa. Veikkaan hänelle hyvää tulevaisuutta pelaajana, Viitaluoma selvittää.

SaiPan pelitapa on tuttu

HPK saa lauantaina vieraakseen syyskauden superyllättäjän lappeenrantalaisen SaiPan, joka on kuitenkin hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

– Kyllä kaikki jääkiekkoa seuraavat tietävät, kuinka SaiPa pelaa. Se taistelee kovaa, eikä anna koskaan periksi, Viitaluoma tuumaa.

– SaiPa tulee kovalla vauhdilla keskialueen yli. Puolustuspelaamisemme on oltava tarkkaa, arvioi puolestaan HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

HPK ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmasti ja joka kerta Kerho on lähtenyt kaukalosta voittajana.

– Korostan kuitenkin heti, ettei niillä tuloksilla ole lauantaina merkitystä hevonpaskan vertaa, Lehtonen jyrähtää.

– Vastassa on erittäin nälkäinen ryhmä, joka on ottanut kuokkaan kolme kertaa perätysten. SaiPa taistelee niistä sijoista, joilla se on tai vielä paremmista sijoista, hän jatkaa.

HPK menetti Espoossa torstaina viime hetkillä kahden maalin johdon ja hävisi lopulta jatkoajalla Bluesille.

– Meillä on siitä hyvä joukkue, ettei yrityksestä ja asenteesta jää kiinni. Perse on alhaalla työasennossa niin kuin pitää. Jotain joskus kuitenkin klikkaa johtoasemassa. Niistä on vain opittava. Hyvässä hengessä asioista taas juteltiin joukkueen kanssa, Lehtonen sanoo.

Turtiainen sairauslomalle

HPK menetti torstaina kahden pisteen lisäksi Jaakko Turtiaisen sairastuvalle. Turtiainen heittäytyi kiekon eteen ensimmäisessä erässä ja kova kumilaatta osui hänen päähänsä. Seurauksena oli poskiluun murtuma.

Turtiainen kävi tällin jälkeen sairaalassa, mutta palasi joukkueen matkassa Hämeenlinnaan. Hänellä lienee edessään joka tapauksessa pitkähkö sairausloma.

HPK:n hyökkääjistössä on neljä ketjullista pelikuntoisia miehiä, kun Antti Aarnio on tervehtynyt.

– Tolkki (Mikko Tolvanen) pelaa maalissa lauantaina. Muuten kokoonpano tarkentuu lauantaiaamuna, Lehtonen kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic