fbpx
Uutiset

Viitaniemi: Palkkakuopan poloiset

Posti- ja lennätinlaitoksen.000, joka lukuisten besorkkausten jälkeen tunnetaan nykyisin Telia-Sonerana, Suomen johtajaraukat jäävät ilman tulospalkkioitaan. Viime vuoden tulokset ovat surkeita.

Nykyisin Ruotsin puolelta johdettavan yhteispohjoismaisen lennätinlaitoksen pääjohtaja Anders Igel pitää firmassa yllä urheilusta tuttua maaotteluhenkeä. Hän piiskaa alaisiaan tuloksentekoon palkitsemalla ja rankaisemalla.

Ruotsalaisjohtajilta niistettiin bonukset vuonna 2003 ja nyt on suomalaisten vuoro.

On selvää, että moinen syö miestä ja mieltä, mutta ei sen enempää suomalaisilla kuin ruotsalaisillakaan avainhenkilöillä sentään totaalista hätää ole. He saavat pitää työnsä, perustoimeentulo on turvattu. Leipää piisaa, joskin leikkelesiivut sen päältä saattavat ohentua.

Näin hyvin asiat ei ole kaikilla. Talven irtisanomisuutiset kertovat karusti sen, että tuhansilta menee työmaa pysyvästi. Kaikki eivät selviä vain tulospalkkioiden menetyksillä.

Suomalaisjohtajien palkoista ja optioista on riittänyt hiivaa kaunan ja kateuden kiljuun jo vuosiksi.

Taloussanomat paljasti viikolla ankaran totuuden; yritysjohtajamme ovat syvällä palkkakuopassa eurooppalaisiin veljiinsä nähden. Miljoonan euron vuosipalkka edustaa pohjasakkaa.

He joutuvat häpeillen, takarivissä katseet tiukasti lattiaan luotuina istumaan Euroopan johtajafoorumeissa. Niissä suomalaiset ja mikä merkillepantavaa, myös ruotsalaiset luetaan paarialuokkaan, rääsyköyhälistöön.

Heidän kollegansa Euroopassa tienaavat tuplasti sen kuin Suomessa. Eroja on toki meidän ja Ruotsinkin välillä, vahvasti ruotsalaisten hyväksi.

Voi tätä häpeää!

Yksi Euroopan unionin pääperiaatteista on kaiken mahdollisen harmonisointi, ajanoloon myös palkkojen. On perin epätodennäköistä, että vahvojen EU-maiden johtajien palkkatasoa pudotetaan. Siinä käy niin, että suomalaisten ja ruotsalaisten johtajien isot palkankorotukset ovat vasta edessä.

Tulosnälkäisille kvartaalitalouden apostoleille, Hankenin ja Uppsalan ekonomeille koittavat vielä pulskat päivät. Nyt on aika hakeutua hyviin tarkkailu- ja kiipimisasemiin, isojako alkaa minä hetkenä hyvänsä.

Suomalaiset kyllä kykenevät elättämään muutaman kymmenen miljoonamiestä, hankkimaan heille sellaiset palkkarahat, ettei tuloja tarvitse häpeillä maailmalla.

Johtajien palkoista ja optio-ohjelmista päättävät yhtiökokousten valitsemat hallitukset. Lysti jatkuu juuri niin pitkään kuin pulskimmilla osakesalkuilla äänestävät sen sallivat.

Joskus voi kuitenkin käydä niin, että johtajien miljoonapalkoista leikataan samalla tavalla kuin lattiatasolta.
Silti on perin epätodennäköistä, että avainpaikat jäävät vallan täyttämättä tai toistaitoisten hoidettaviksi.

Ei voi välttyä ajatukselta, että joskus suuryhtiöt älyävät maksavansa turhaan suhteettomia palkkoja. Kykyjä on saatavissa kohtuuhinnoinkin.

Menot