Uutiset

Viitaniemi - Svea-mamma pitää huolen lapsistaan

Ruotsalaisessa kansankodissa aiotaan lihavat lapset ohjata yhteiskunnan järjestämään pakkohoitoon. Aika kova temppu muuten niin vapaamielisessä kuningaskunnassa.

Ennen pakkohoitoa kannattaisi kokeilla riskiryhmälle lähestymiskieltoa hampurilaiskioskeille tai limsa-automaateille. Kauppoihin voisi määrätä henkilövaa´at ja vasta painoindeksin määrityksen jälkeen saisi ostoluvan rasvaisille ja sokeroiduille tuotteille. Se tosin saattaisi johtaa roskaruuan laajaan pimeään kauppaan ja salakuljetukseen.

Lihavien vainoamista varten pitäisi aitoruotsalaiseen tapaan luoda mittava byrokratia ja palkata erityinen läskiasiamies arvioimaan mahdollisia väärinkäytöksiä ja oikeudettomia etuuksien rajoittamista.

Lihavuuden haittavaikutuksia ei toki käy kieltäminen, mutta ajatus haiskahtaa terveysfasismilta.

Pulskien pakkohoito istuu luontevasti ruotsalaiseen uskoon yhteiskunnan kaikkivoipaisuudesta. Se kuuluu samaan sarjaan kuin muutama vuosi sitten idea karhun kohdanneiden kriisiryhmästä. Kun karhun tiedettiin liikkuvan parinsadan kilometrin päässä Tukholmasta, kaupungin sosiaalitädit perustivat ryhmän, jossa terapoitiin karhun kohdanneita takaisin yhteiskunnan tasapainoisiksi jäseniksi.

Nykymaailman globaali kauneusihanne ei suosi pyylevyyttä. Missit, mannekiinit ja muut vaatehenkarit muistuttavat hankikantosille ruokittuja henkäyksiä. Rungossa löytyy kyllä, mutta nykynaista ei matrassinoljista juurikaan erota, mitä vähän silikoneilla on muotoja muokattu.

Pulskuus ei yksiselitteisesti ole pahasta. Lihavista saa talvella lämpöä ja kesällä varjoa. He ovat yleensä perin hyväntuulisia ihmisiä, paljon leppoisampia kuin jokaista suupalaansa surevat kuikeliinit.

Lihavuuden sanotaan olevan perinnöllistä. Lääketieteen kehittyessä jokaisesta ihmisestä on mahdollista laatia geenikartta, joka ilmaisee perimän laadun.

Ennenvanhaan tansseissa, joissa luotiin ihmissuhteita, aitoa kiinnostusta herättäneeltä kumppanilta kyseltiin ujosti saattoreissulla kotitilan hehtaareita ja perämetsien tukkien järeyttä ja määrää.

Sellaisia ei kohta enää kysellä. Kun kaksi elämänjanoista ihmistä on edennyt orastavan parinmuodostuksen asteelle, esitetään kainosti, että vilautapa geenikarttaasi, niin vertaillaan. Jos geenit eivät syystä tai toisesta täsmää ja tulevista jälkeläisistä saattaa tulla potria, virinnyt suhde on syytä pikaisesti purkaa ja etsiä geeneiltään sopiva siippa.

Jos lihavien pakkohoito Ruotsissa toteutuu, on syytä kysyä, ketkä seuraavaksi joutuvat yhteiskunnan kaikkivaltiaaseen huomaan. Ihmispoloissa piilee paljon ikäviä ominaisuuksia, jotka yhteiskunnan pitäisi kitkeä.

Jotkut maiskuttavat tai ryystävät, kaivavat nenäänsä, hikoilevat, muutamat tuhnailevat tai päästelevät ikäviä röyhtäisyjä. Terveys- ja tapafasismin kenttä on rajaton.

Päivän lehti

13.7.2020