fbpx
Uutiset

Viittä vaille valmis fysiikkakeskus

Keväällä perustetun HPK:n liigayhtiön ensimmäinen merkittävä investointi alkaa olla valmis. Poltinahon salibandyhalli on saanut entistä ehomman ja laajemman fyysisen harjoittelun keskuksen. Se tulee olemaan kaikkien HPK:n joukkueiden ja mahdollisuuksien mukaan myös muiden seurojen käytössä.

Fyysisen harjoittelun keskus on noin 400 neliön tila kahdessa kerroksessa. Entinen kuntosali on laajennettu ja ajanmukaistettu ja sen päälle on rakennettu noin 140 neliön uusi tila.

– Hankkeen kokonaiskustannukset ovat kaikkine uusine laitteineen noin 100 000 euroa, kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

HPK on tehnyt harjoituskeskuksestaan vuokrasopimuksen Hämeenlinnan liikuntahalliyhtiön kanssa. Se on ollut samassa paikassa vuokralaisena jo kymmenen vuoden ajan.

– HPK:n edustusjääkiekko rakennutti salin vuonna 2005 ja seuraavana keväänä voitimme mestaruuden. Alkuun sali oli vain edustusjoukkueen ja A-juniorien käytössä. Myöhemmin sitä alkoivat käyttää myös B-juniorit. Uusi harjoituskeskus tulee olemaan laajassa käytössä. Siellä voivat harjoitella kaikki juniorijoukkueemme ja sitä voidaan vuokrata myös muiden seurojen ja yritystenkin käyttöön. Junioriorganisaatiomme saa nyt sellaiset fyysisen valmennuksen olot, että se pystyy varmasti olemaan kilpailukyinen siltä osin, Korpela selvittää.

HPK:n liigajoukkueen fysioterapeutti Roni Mäkelä on tyytyväinen uusittuun harjoituskeskukseen, johon hän saa myös oman työpisteen.

– HPK:n strategian mukaisesti yhteistyö liigayhtiön ja juniorijääkiekon kanssa on nyt konkretisoitumassa. Kaivatut lisäneliöt on otettu ilolla vastaan. Palaute on ollut vain myönteistä niin edustusjoukkueelta kuin nuoremmiltakin ikäluokilta, Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan harjoituskeskuksen yläkerta varustetaan pehmustetulla alustalla nuorempien ikäluokkien tarpeita varten.

– Siellä voidaan harjoittaa kehonhallintaa monin eri tavoin. Alakerta on puolestaan vanhemmille ikäluokille hyvin monipuolinen kuntosali. Harjoituskeskus tulee tosi tarpeeseen. Nykyaikaisessa salissa joukkueharjoittelun organisointi helpottuu huomattavasti. Uskon vahvasti, että tämä investointi auttaa monipuolistamaan seuran kaikkien ikäluokkien harjoittelua.

Harjoituskeskus palvelee merkittävästi myös loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksessa ja myös mahdollisten vammojen ennaltaehkäisyssä.

Mäkelän mukaan harjoituskeskuksella on seuravaksi edessään haasteellisin vaihe.

– On saatava kapasiteetti mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön ja yhtenäistettävä harjoittelun sisältö seuran urheilullisten linjausten mukaiseksi. Tämä työ on HPK:ssa jo melko hyvässä vaiheessa.

Mäkelä uskoo, että harjoituskeskus voi palvella käyttäjiään pitkään ilman merkittäviä uusia investointeja.

– Tämä on sen mittakaavan investointi, että 15–20 voidaan varmaankin mennä ilman lisälaajennusta. HäSa

Asiasanat

Menot