fbpx
Uutiset

Viivi Lehtinen korjaili ennätyksiään

Vähänkyrön Viestin Viivi Lehtinen, 12, korjaili ennätyksiään urakalla viikonvaihteessa Liinalammen kentällä Turengissa käydyissä Junior Games -kisoissa. Monen lajin taitaja voitti T12-sarjan pituushypyn ja keihäänheiton. 200 metrillä Lehtinen oli toinen ja 60 metrin aidoissa kolmas. Uudet ennätykset lupaava yleisurheilija kirjasi keihäänheitossa sekä molemmilla juoksumatkoilla.

Sunnuntaina Lehtinen voitti keihäskisan tuloksella 32,65. Reilut 27 metriä aiemmin heittänyt Viivi paiskasi voittoheittonsa vasta viimeisellä kierroksella.

Hyvällä heitollaan tyttö kukisti tutun kilpasiskonsa Ulvilan Sport Teamin Jenny Virran, joka sai keihäänsä lentämään 31,89. Kolmas oli Espoon Tapioiden Rebekka Sukselainen tuloksella 28,46.

Lehtisen hyvä tulos ei ollut yllätys, sillä hän oli jo hallissa talvella yltänyt tulokseen 32,79.

– Ei tämänpäiväinen heitto ollut edes vielä ihan nappiveto. Heittopaikka oli hyvä, ja ehkä sen takia pääsin hyvään heittovireeseen, Viivi arveli.

Isänsä Sami Lehtisen ja Olli Kärjen valmentama urheilija voitti lauantain pituuskisan tuloksella 495. Alkukaudesta Laihialla meni jo viisi metriäkin rikki, joka oli kesän päätavoite. Tulos 502 on ikäluokan kauden kärkitulos. Myös tytön 60 metrin ennätys 8,32 on tilastokärki.

Janakkalan Janan kisoissa Lehtinen pyyhälsi 200 metriä aikaan 27,99. 60 metrin aidat taittuivat puolestaan ajassa 10,29.

– Olin ensimmäistä kertaa mukana Janan kisoissa. Täällä oli ihan mukavaa, kun pääsi pulahtamaan uimaankin kisapäivien jälkeen, Viivi jutteli.

Janalle, Tarmolle ja Kiskolle voittoja

Myös Janan, Hämeenlinnan Tarmon ja Riihimäen Kiskon urheilijat ylsivät voittoihin Janakkala Gamesin sunnuntain lajeissa.

Janan junioreista Valtteri Välläri oli ykkönen 15-vuotiaiden pituudessa tuloksella 624. Tarmolaisista voittajia olivat Markus Leskelä ja Joonatan Veijola. Leskelä oli nopein P9-sarjan 1 000 juoksussa ajalla 3.32,86. Veijola puolestaan nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle P11-sarjan pituudessa tuloksella 467.

Kiskon Emmi Malo pukkasi T9-sarjan kuulantyönnön voittajaksi 665 kantaneella kaarellaan.

Janakkala Gamesissa oli tänä kesänä mukana reilut 550 urheilijaa. 9–15-vuotiaiden kisoissa nähtiin kahden päivän aikana yli 1 700 lajisuoritusta.

– Aivan viime vuoden osallistujamäärään emme nyt yltäneet. Tuolloin meillä oli kisojemme osallistujaennätys, yli 600 urheilijaa, kertoi Janan tiedottaja Pirjo Rättyä. (HäSa)

Asiasanat

Menot