Uutiset

Vikeltäjät temppuilevat hevosen selässä Aulangolla

Aulangon ratsastuskoululla nähdään viikonvaihteessa näyttäviä voimisteluliikkeitä hevosen selässä. Vauhdissa ovat taitavat vikellysratsastajat, jotka ratkovat Suomen mestaruuksia perinteikkään hevostallin maneesissa. Sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10 alkaviin SM-kisoihin on ilmoittautunut lähes 120 vikeltäjää ratsuineen.

SM-luokkina kisoissa ovat A-tason senioreiden ja junioreiden yksinvikellykset. Aulangolla kilpaillaan myös pari- ja joukkuevikellyksessä.

A-tason yksinvikellyksissä on luvassa jännittävät kisat. Nämä luokat ovat estradilla lauantaina kello 14.35 alkaen ja sunnuntaina (finaalikierrokset) kello 13.30 alkaen.

– Molempina päivinä on kaksi ohjelmaa, joiden yhteistulos ratkaisee sijoituksen. Vikellys on yksinvikellyksessäkin tiimilaji, jossa on mukana vikeltäjän ja laukkaavan hevosen lisäksi myös juoksuttaja. Kisoissa on mukana myös aloittelijoiden luokkia, joissa ohjelmat tehdään käynnissä, kertoo kilpailunjohtaja Sanna Tamminen, joka toimii myös K-HR:n ratsukkojen juoksuttajana.

Senioreiden luokassa suosikkeina kisaan lähtevät Lahden Ratsastajien Emma Kalliomaa (Vagebond-ratsu) ja Nuuksion Ratsastajien Meri Järvenpää (Poker). A-junioriluokassa myös viime vuoden SM-pronssimitalisti K-HR:n Veera Leikkanen (C´est Moi) tavoittelee menestystä SM-kisassa.

– Junnujen kärkinimiä ovat myös Tampereen Ratsastajien Moona Bäck (Al Capone IV) ja Karkkilan Ratsastajien Hanna Pikkuhookana (Poker), vihjaa Sanna Tamminen.

Asiasanat