Uutiset

Vikkeläsormiset rihkamakauppiaat iskivät Hämeessä

Hämeessä on pääsiäisen aikaan liikkunut epärehellisiä korukaupustelijoita. Poliisin nopeasormisiksi kuvaamat tekijät ovat rihkamakorujen esittelyn yhteydessä vapauttaneet ainakin kolme hämäläistä henkilöä heidän omista koruista ja rahoistaan.

Ensimmäisen kerran naisjoukko iski viime perjantaina Jokioisten keskustassa. Naiset pysäyttivät 80-vuotiaan miehen kesken koiranulkoilutuksen ja alkoivat sovitella koruja miehen kaulaan. Kauppoja ei syntynyt, mutta tohinan keskellä naiset veivät miehen oman kaulaketjun ja sydänkorun.

Maanantaina uhriksi joutui 85-vuotias mies Forssan keskustassa. Kaksi vieraalla aksentilla suomea puhunutta naista sovitteli sormusta miehen käteen ja samalla he nappasivat miehen oman teknikkosormuksen sekä lompakossa olleet rahat. Kolmas samanlainen varkaus tapahtui maanantaina Riihimäellä, jossa uhriksi joutui keski-ikäinen nainen.

Tuntomerkkien perusteella poliisi arvelee, että kyseessä saattavat olla samat tekijät. Jokioisilla tekijät liikkuivat mustalla Mercedes.Benzillä ja Forssassa vaalealla Volkswagen Passatilla tai Boralla. (HäSa)

Menot