Uutiset

Viksanteri esitteli kesäkuntoaan Riihimäen raveissa

Riihimäellä ravattiin torstaina hyvätasoiset iltaravit. Suomenhevosten kovimmassa lähdössä Esa Holopaisen ohjastama Viksanteri otti vakuuttavan voiton.

Holopainen otti Viksanterilla lähdön varman päälle, mutta eteni johtopaikalle ennen avauskierroksen umpeutumista. Toisella kierroksella vauhti kiihtyi, kun Vieskerin Valo tuli rinnalle vaatimaan vauhtia. 22,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla Viksanteri piti varmasti maaliin laukanneen Vieskerin Valon takanaan. Maalilaukan ansiosta kakkosrahat peri Viksanterille keulapaikan luovuttanut Hepori. Voittoaika oli Riihimäen radalle kova, 25,7a/2100m.

-Viksanteri meni omasta halusta kovaa ja annoin sen mennä. Olin valmistautunut ajamaan johtavan rinnaltakin, mutta pääsimme suosiolla keulaan ja voitto oli varma. Vieskerin Valon laukka ei ratkaissut mitään, Esa Holopainen kertasi juoksun kulkua.

Lista Topgun irtosi lopussa

Ravien tuplavoittajan Kim Åkerlundin Lista Topgun vei nimiinsä lämminveristen kovimman lähdön.

Åkerlund yritti ajaa johtoon lähdössä keulaan kiihdyttäneen Seaside Barracudan, mutta johtopaikka ei ollut saatavilla. Åkerlund löysi paikan johtavan takaa ja viimeisellä takasuoralla löytyi tilaa tulla ulos ja Lista Topgun irtosi varmaan voittoon ajalla 15,5a/2100m. Feelque kiri takajoukoista toiseksi ennen Andover Markia.

Åkerlundin toinen voitto oli vielä vakuuttavampi. Kansas Nevalla Åkerlund ajoi takarivistä rohkeasti johtopaikalle, mutta joutui päästämään pullanneen Son of Zooginin eteensä. Takasuoralla Kansas Neva sai kirimerkin ja 12,5 vauhtisella päätöspuolikkaalla muut jäivät kauaksi taakse.

-Kansas Nevalla oli pakko päästellä eteenpäin. Tämä on niin hyvällä mallilla, että kyllä tällä jatkossakin jotain saadaan, kehui Åkerlund ajalla 15,9a/2100m voittanutta nelivuotiasta ruunaa.

Lämminveristen kakkossarjan voittoon kiri pitkältä tauolta paluuta tekevä Fight to Win ajalla 15,7a/2100m. Suosikki Kimit ja Fouco Nel Fuoco hurjastelivat avauskierroksen 13,5-vauhtia, ja lopussa kenttä kääntyi. Manimic antoi Fight to Winille vetoapua ja loppusuoralla Peter Lindroosin ajokki irtosi helppoon voittoon.

-Meidän kannalta meni tosi hyvin, kun kärki veti ylikovaa. Olin jo takasuoralla aika varma voitosta, Lindroos totesi.

Alokassarjoissa nähtiin kaksi vakuuttavaa voittoa, kun Gal Ditto ja Esperiina voittivat lähtönsä helposti. (HäSa)

Marco Björkskog