Uutiset

Vilkas mielikuvitus päihittää marsilaiset ufosieppausten aiheuttajana

Jos sinut on joskus siepattu avaruusalukseen ja viety kummalliselle retkelle merkillisiltä näyttävien kavereiden kanssa, älä välitä – sinä et ole ainoa. Tuhannet ihmiset eri puolilla maailma väittävät juuri näin heille käyneen.
Lontoolaisen tutkijan Chris Frenchin mukaan ufosieppauksiin on useammin syynä ihmisten haurastunut mieli kuin vieraiden planeettojen pallopäät.

– Ehkäpä sieppauskertomuksissa on paremminkin kyse vääristyneistä muistoista kuin todellisista avaruusolioiden suorittamista ihmisryöstöistä, professori Chris French toteaa varovasti tutkittuaan 19 muiden planeettojen muukalaisten sieppaamaa henkilöä.

Lähtö useimmin sängystä tai autosta

Useimmat siepatuista oli viety sängyistään tai autoistaan. Myös kuvaukset sieppaajien ulkonäöstä – suuret päät, hintelät raajat – muistuttavat kovasti toisiaan.

Myös kertomukset koe-eläimeksi joutumisesta sisältävät runsaasti samankaltaisuuksia. Osa siepatuista kun on avaruusaluksissa alistettu tuskaa tuottavien lääketieteellisten kokeiden uhreiksi. Joiltakin Chris Frenchin tutkimilta miehiltä ovat avaruusolennot jopa puoliväkisin ottaneet spermanäytteitä.

Suurimman osan sieppauksista professori French selittää tilalla, jossa ihminen on hereillä ja tietoinen ympäristöstään, mutta ei kykene liikkumaan. Olotila johtaa muun muassa harhanäkyihin. Noin 40 prosenttia ihmisistä kokee tällaisen tilanteen ainakin kerran elämässään.

Siepatut tapailevat myös kummituksia

Toinen syy sieppauksiin on turhan vilkas mielikuvitus. Suurella osalla siepatuista professori French havaitsi muutenkin taipumuksia panna mielikuvitus liihottamaan yli kaikkien uskottavuusäyräiden. He ovat nähneet myös kummituksia ja heillä on hyppysissään melkoinen määrä ihmeparantajan kykyjä.

– Osalla ihmisistä on hyvin rikas mielikuvitusmaailma. Se on niinkin värikäs, että heillä menee usein puurot ja vellit sekaisin. He eivät aina osaa erottaa toisistaan sitä, mitkä asiat tapahtuvat todellisuudessa ja mitkä ainoastaan heidän omassa päässään.

STT

Rooma kielsi kultakalamaljat

Rooman kaupunki on lähtenyt eläintensuojelun eturintamaan. Ikuinen kaupunki on kieltänyt kultakalamaljat. Kultakalojen pitäminen ahtaissa maljoissa on eläinsuojelijoiden mukaan julmaa.

Lisäksi Rooman koirien säännöllinen kävelytys määrättiin pakolliseksi. Mitään eläimiä ei myöskään saa antaa Roomassa enää palkinnoiksi tivolissa.

– Kaupungin sivistys voidaan mitata myös sillä, miten se kohtelee eläimiään, linjaa uusien säännösten puuhanainen Monica Cirinna.

Italiassa on säädetty myös kansallisella tasolla entistä tiukempia määräyksiä lemmikkieläinten suojelemiseksi. Kissansa tai koiransa hylkääville voidaan määrätä vastaisuudessa jopa vankeutta.

STT

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic