fbpx
Uutiset

Vilkku päälle ja iloisesti ohi

Puolitoista erää tahmeaa, mutta sitten alkoi tapahtua. Hämeenlinnan Pallokerho palasi pirteänä maaottelutauolta keskiviikon kotiottelussaan SaiPaa vastaan. Lappeenrantalaiset ennättivät toisen erän alussa johtaa peliä jo kahdella maalilla, mutta Kerho rynni lopussa todella vahvasti ja iski voittomaalinsa 40 sekuntia ennen ottelun loppua.

Kerhon sankari oli kolmosketjun sentteri Nico Aaltonen (1+1), joka tuuletti ensimmäistä maaliaan HPK:n paidassa. Porin Ässien lainamies pelasi hyvän ottelun ja sai vauhtiin myös laitahyökkääjänsä Kari Sihvosen (1+0) ja Jan-Mikael Juutilaisen. Kerhon uusi mies Sihvonen näytti sopivan hyvin uuden joukkueensa kuvioihin.

Myös Arsi Piispasen johtama ykkösketju oli vauhdissa, vaikka ei tehoille yltänytkään. Sairastuvalta palannut Piispanen yhdessä Teemu Rautiaisen ja Marko Luomalan kanssa löivät ensimmäisinä pökköä pesään Kerhon lisätessä vauhtiaan toisessa erässä.

Kakkosketjukin pääsi tuulettamaan maalia. Sentteri Alex Leavitt katkaisi 20 ottelun mittaisen kuivan jaksonsa käynnistämällä Kerhon takaa-ajon toisessa erässä.

Puolustajista tehoille ylsivät Mathias Porseland (1+1), Marko Tuulola (0+2), Jukka Laamanen (1+0) ja Tuukka Mäkelä (0+1). Kerhon maalissa pelannut Mikko Tolvanen torjui 27 kertaa. Miehen tärkeimmät torjunnat osuivat päätöserän toiselle puolikkaalle, kun Kerho oli tasoittanut pelin 3-3:een.

“Emme ole vetäneet lonkkaa”

Kerhon kapteeni Marko Tuulola pyyhki hikeä tyytyväisenä ottelun jälkeen. Tuuski on jo jonkin aikaa odotellut joukkueensa koneen käynnistymistä.

-Äijiä lähti telakalle, mutta pelaamisen tasomme oli koko ajan paranemaan päin. Emme ole vetäneet lonkkaa, vaan luottaneet koko ajan tekemiseemme ja se alkaa näköjään tuottaa pikkuhiljaa tulostakin, Tuulola sanoi.

HPK:n kuviot eivät menneet sekaisin, vaikka SaiPa näytti jo välillä loikkivan karkuun.

-Tiesimme, että SaiPa tulee kovaa. Pelasimme kuitenkin alussa hieman tyhmästi ja vastustaja iski heti. Vauhtiin päästyämme peli oli välillä jo lähes yhtä maalia, Tuulola muisteli.

Kerho pelasi hyvin jo ennen maaottelutaukoa. Voitot ennen taukoa (Kärpät-ottelu 2-1) ja tauon jälkeen eivät kuitenkaan saa tuudittaa ruususen uneen.

-Se merkitsee vain kuutta pistettä. Kyllä joka peli-ilta pitää olla tosissaan mukana ottelussa, Tuulola sanoi.

Kiekollinen peli parani

HPK:n päävalmentajaa Harri Rindelliä lehdistötilaisuudessa tuurannut Petteri Hirvonen oli tyytyväinen joukkueensa venymiseen.

-?Alku oli kuitenkin tauon jälkeen aika tahmea. Peli parani kuitenkin loppua kohden ja paransimme varsinkin kiekollista pelaamista. Nousu kahden maalin takaa oli lopulta aivan loistava juttu, Hirvonen pohti.

Hirvosen mukaan Kerholla on selvät sävelet matkalla kohti joulutaukoa.

-Halusimme tulla heti raikkaasti yhdeksän ottelun ryppääseen. Voitolla on paljon mukavampi lähteä loppurutistukseen, Hirvonen sanoi.

SaiPan päävalmentaja Ari-Pekka Selin onnitteli Kerhoa.

-HPK oli tänään joukkue, joka jaksoi puskea paremmin. 3-1-johdossa yksi onneton vaihto muutti ottelun kulkua. Toisen erän puolessa välissä olimme välillä aika purjeessa, ja päätöserä oli HPK:n hallintaa. Ottelun päätöskin oli aika tyly – ei tullut pistettäkään, Selin harmitteli. (HäSa)

Menot