Uutiset

Ville Dahlman HJS:n johtoon

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran uutena toiminnanjohtajana aloittaa elokuun alussa Ville Dahlman. Dahlman on hämeenlinnalaisille jalkapallonystäville tuttu Nelosessa pelaavan Parolan Visan valmentajana. Hän oli myös Visan hallituksen jäsen ja valmennuspäällikkö kevääseen asti.

– On tärkeää saada juniorimassamme mahdollisimman laajaksi ja parantaa kaikilla tavoilla sen toimintaedellytyksiä. Meillä on urheilupuolen sisällöstä vastaavat henkilöt, ja minun tehtävänäni on järjestää mahdollisimman hyvät resurssit, ettei vapaaehtoisten ja muiden tarvitse niihin niin paljon puuttua, Dahlman sanoi.

Dahlman saa mielestään käsiinsä hyvässä kunnossa olevan jalkapalloseuran.

– Asiat ovat hyvällä tasolla. Toki ihmisiä ja esimerkiksi varustetoimittaja on vaihtunut ja sinänsä hyppään liikkuvaan junaan. Suuria muutoksia ei varmaankaan tule hetkeen, tuleva toiminnanjohtaja linjasi.

Dahlman on pelannut itse HJS:ssa, Härmässä, Riihimäen Ilveksessä ja Visassa, joten kokemusta on monesta eri kantahämäläisestä seurasta.

– Omat kokemukseni seurasta ovat hyviä sekä pelaajana että viime aikoina Visan puolelta, kun olen ollut yhteistyösopimuksia HJS:n kanssa tekemässä. Pääsen osaksi ammattitaitoista porukkaa ja oppimaan myös itse. Olen päässyt jo tutustumaan toimihenkilöihin, hallitukseen ja eri yhteistyöryhmiin ja huomannut, että on paljon ihmisiä, jotka haluavat tehdä HJS:n eteen työtä vapaa-ajallaan. Näiden ihmisten tukeminen on tärkeää, toiminnanjohtaja muistutti.

Hän painotti myös eri seurojen välisen yhteistyön merkitystä.

– HJS:n on oltava alueellinen jalkapallovaikuttaja ja sen pitää tehdä yhteistyötä lähialueen muiden seurojen kanssa jatkossakin. Kokemukset Visan kanssa olivat positiivisia ja samankaltaista toimintaa viritellään varmasti muidenkin kanssa.

Hämeenlinnan alueen miesten edustusjalkapallo on tällä hetkellä alennustilassa. Dahlman näkee HJS:n merkityksen myös miesten tason nostamisessa tärkeänä.

– Seura on siinä avainasemassa. Tämä on alueen isoin junioriseura ja sillä on parhaat resurssit tuottaa pelaajia niin oman alueen edustusjalkapalloon kuin mahdollisesti myös siitä eteenpäin. Eihän tämä missään tapauksessa ole hyvä tilanne, että nyt pelataan korkeimmillaan Kolmosta ja kuka tietää, mitä ensi vuonna tapahtuu, jos samaan malliin jatkuu.

Korkeimmallakin miesten pelejä pystyisi Hämeenlinnassa pelaamaan.

– Paljon pienemmissäkin kaupungeissa pelataan korkeammalla, eikä se ole edes pelkästään rahasta kiinni. Nyt pelataan sellaisella tasolla, mille tämän hetken toiminta on seuroissa asettunut, Dahlman mietti.

Ei ole mahdotonta, että joskus tulevaisuudessa myös HJS pelaisi miesten sarjoissa.

– Olisihan se hienoa, että kaikki olisivat ns. yhden lipun alla. Se on kuitenkin HJS:n hallituksen asia. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic