Uutiset

Ville Heikkilä pinkaisi Kiipula-hölkän voittoon

Lammin Säkiän Ville Heikkilä, 22, piti kovinta vauhtia lauantaina Janakkalassa juostussa Kiipulä-hölkässä. Vajaan kahdeksan kilometrin matkalla Heikkilä ylsi aikaan 25.35.

Toiseksi tämänsyksyisessä Kiipula-hölkässä ylsi Saksassa nykyisin asuva Pekka Roppo. Kosken Kuohun mies sai ajan 26.10. Kolmanneksi kiri Ahveniston Ampumahiihtäjien Matti Hakala ajallaan 26.42.

Nuorten sarjat juoksuradoilla päättyneellä kaudella jättänyt Ville Heikkilä oli tyytyväinen reippaaseen vetoonsa Kiipulan maastoissa. Helsingissä asuva juoksija ei kuitenkaan pokannut voittoaann ihan tuosta vaan.

– Kyllä Ropon Pekka ja Hakalan Matti antoivat ihan hyvän vastuksen. Loppuun saakka meillä oli ihan hyvää kisaakin, Heikkilä kertoi.

Heikkilällä on takanaan hyvä kilpailukausi. Ehjän kauden urakoinut mies sai hyvän alun kaudelleen jo SM-hallikisoissa, jossa heltisi 22-vuotiaiden sarjassa hopeaa kolmella tonnilla. Myös SM-maastot ja kesän ulkoratakisat sujuivat Heikkilällä hyvin. Kuuden kilometrin maastokisassa, 1 500 metrillä ja 5 000 metrillä saaliina oli SM-pronssit.

– Kyllä tästä on nyt ihan mukava lähteä tavoittelemaan menestystä yleiseen sarjaan. Olen jo pikkuhiljaa aloittanut harjoituskauden kohti ensi kesää, Heikkilä sanoi.

Heikkilä on harjoitellut jo junnuvuosinaan kovaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että kestävyysjuoksijan kovimmat treenivuodet ovat vielä edessä.

– Tässä lajissa isoja asioita ei tapahdu ihan nopeasti. Töitä pitää tehdä vuodesta toiseen todella kovaa ja asettaa tavoitteet välillä pitkällekin tulevaisuuteen. Olen onneksi oppinut vuosien saatossa tekemään asioita oikein, pohti Heikkilä.

Heikkilän meno oli kauden päätteeksikin lennokasta lauantaina Kiipulassa. Turo Inkiläisen vuonna 2006 juoksemasta reittiennätyksestä 24.46 Villekin jäi kuiten reilusti.

– Maajoukkuemies Inkiläinen on ollut todella kova menijä. En minä vielä ole ihan sen tason juoksija, Heikkilä nauroi.

Roppo lomailee Suomessa

Ville Heikkilän kyydissä parhaiten pysynyt Pekka Roppo oli hänkin tyytyväinen lauantain lenkkiinsä kauniissa säässä. Kaksi vuotta sitten Kiipula-hölkän voittanut Roppo on kovakuntoinen urheilija, jonka ennätys kympillä on 32.40.

– Vuonna 2010 juoksema ennätykseni taitaa olla parhaita saavutuksiani juoksijana. Kuutisen vuotta olen harrastanut juoksua. Kiipulaan innostuin tulemaan taas, sillä olen parhaillaan kesälomalla kotikonnuillani, Roppo jutteli.

Naisten sarjojen nopein oli Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander. Lupaava juoksija kiersi Kiipulan lenkin ajassa 28.36.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala oli toinen (31.08).

Kiipula-hölkkä oli saanut tänä vuonna liikkeelle lähes ennätysmäärän, noin 150 kuntoilijaa. Perinteistä syyshölkkää isännöivät Janakkalan Janan hiihtojaosto ja Kiipulan koulutus- ja kuntoutuslaitoksen henkilökuntayhdistys. (HäSa)

Asiasanat

Menot