fbpx
Uutiset

Ville Heikkilä PM-maastoihin

Lammin Säkiän 19-vuotias Ville Heikkilä on nimetty Suomen maajoukkueeseen maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka juostaan ensi lauantaina 12. marraskuuta Ruotsin Uddevallessa.

Heikkilän valinta oli odotettu, sillä hän voitti syyskuun puolivälissä Kuortaneella ikäluokan PM-katsastukset. Kesän ratakisoissa hän juoksi Kalevan kisoissa miesten vitosella kymmenenneksi ennätyksellään 14.50,55.

Miesjunioreiden matkana PM-kisoissa on kuusi kilometriä. Henkilökohtaisen kilpailun lisäksi taistellaan joukkuemestaruuksista.

Heikkilän lisäksi M19-joukkueessa ovat Juho Jumisko (Lapin Lukko), Jaakko Piesanen (Saarijärven Pullistus) ja Martti Siikaluoma (Kangasalan Kisa). Maksimissaan sarjaan sai nimetä seitsemän juoksijaa, joista kolme parasta huomioidaan joukkuekilpailussa.

Suomen Urheiluliitto nimesi viidensiintoista maastojuoksun PM-kisoihin neljään sarjaan 17 juoksijan ryhmän. Yhteensä mukana on 90 juoksijaa: Norjasta 28, Ruotsista 24 ja Tanskasta 21. Lisäksi PM-kilpailun ulkopuolella mukana on isäntämaan juoksijoita. (HäSa)

Menot