Uutiset

Ville Lastikka MM-ryhmän tehomies

Hämeenlinnan Steelersin hyökkääjä Ville Lastikka sekä Lammin Salibandyn puolustaja Miikka Pentikäinen ja hyökkääjä Rasmus Kainulainen on valittu alle 19-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

Suomen joukkuetta on tiivistetty noin 70 pelaajan ringistä ja viime vaiheessa Kansainväliselle salibandyliitolle toimitettiin 30 pelaajan nimilista.

– MM-kisaryhmän ulkopuolelle jäi erittäin hyviä pelaajia. Tämä joukkue, jossa korkean lajiosaamisen ohella osuvat yhteen pelaajien sosiaaliset ja persoonalliset piirteet. Mukana on moniosaajia, jotka pystyvät pelaamaan useammalla pelipaikalla ja osaamista löytyy myös erikoistilanteisiin, kertoi päävalmentaja Heikki Luukkonen.

TPS-puolustaja Olli Laineen kanssa Lastikalla on 20 pelaajan kisaryhmästä takana eniten maaotteluja (10) ja viime syksyn EFT-turnauksessa Hämeenlinnassa hän voitti pistepörssin. Maajoukkueuran yhteistehot ovat 15+6.

Kainulainen oli EFT-pörssikakkonen ja hänen yhteissaldonsa seitsemässä maaottelussa on 5+3.

Myös kuusi maaottelua (1+3) pelannut Pentikäinen oli EFT-joukkueessa.

MM-turnaus alkaa 29. huhtikuuta Helsinborgissa Ruotsissa ja finaali on ohjelmassa 3. toukokuuta. Suomi kohtaa alkulohkossa Sveitsin, Latvian ja Slovakian. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.4.2020