Uutiset

Villi ravintolapäivä houkutteli tunnelmallisella meiningillä

-Mielenkiinnosta poikkesin, kun näin mainoksen ulko-oven vierellä, kertoi Kokon perheeseen, punaisella liinalla verhotun kahvipöydän ääreen istahtanut Eero Kalkko. Päivän listalta hän valitsi kupin luomukahvia ja palan Kahdeksas sinfonia -kakkua.

Idean omasta, päivän avoinna olevasta kotikahvilasta, niin sanotusta pop up -ravintolasta kertoi Erja

Kokko syntyneen jo kesällä.

Kahviloissa itse viihtyvänä perhe halusi kokeilla miten hämeenlinnalaiset ottavat vastaan kotikahvilan. Oman kotinsa he lupasivat vastaavissa tapauksissa pitää avoinna jatkossakin.

Erja ja Simo Kokon kotona houkuttelivat tuoksullaan uunista vasta otetut sämpylät. Tarjoilupöydällä kutittelivat makuhermoja kakut ja pikkuleivät. Pannusta Erja Kokko kaatoi unikoin somistettuihin kuppeihin luomukahvia tai -teetä.

P��ivän teemaksi perhe oli valinnut luomun.

Kokkojen kotikahvilassa työt sujuivat yhteisvoimin, apuna häärivät tyttäret – kahvilassa aikaisemminkin työskennelleet Aino ja Olga. Kakkumestariksi perheen naiset olivat yksimielisesti valinneet Simo-isän.


Vällyjen alla pihapiirissä

Pikkutorin vierellä Saaristenkadun ja Hallituskadun kulmauksessa oli portti lauantaina avoinna idylliseen pihapiiriin.

-Päivä oli suorastaan suksee. Unelmamme tuplaantui, asiakkaita vieraili noin sata, hehkutti illansuussa Pikkutorin pop up -deliä ideoinut Merja Mikkola.

Koko pihapiirin yhteisessä ulkoilmaravintolassa soppaa parhaaseen lounasaikaan keitettiin lisää pariinkin otteeseen. Hellan ääressä hikoili Soili Kämäri Helsingistä.

Pihapiirissä puutarhatuoleihin istahtaneita asiakkaita hemmoteltiin vatsaa lämmittävien keittojen lisäksi niin jouluisella glögillä kuin kuumalla kahvilla ja piparintuoksuisilla kakuilla. Vilua pitivät etäällä tuoleille tuodut huovat ja tyynyt. Puiden katveessa loimotti elävä tuli.

Kyselyitä seuraavasta kerrasta tuli Mikkolan mukaan lukematon määrä.

-Seuraavan kerran polkaisemme pystyyn piharavintolan mukavammilla keleillä, kesällä.

Lauantaina koko maassa tempaistiin ravintola- ja ruokakulttuurin puolesta. Päivää vietettiin Ravintola-päivänä, jolloin yksityiset henkilöt perustivat väliaikaisia, päivän avoinna olleita pop up -kahviloita ja ravintoloita. Viranomaisten lupia niille ei tarvinnut hakea, tarjoilut kahviloissa ja ravintloissa olivat alkoholittomia. (HäSa)