Uutiset

Villihotti kruunattiin ravikuninkaaksi

Ravikuninkuudesta kehkeytyi Tampereen Teivossa huipputasainen kamppailu Seppo Suurosen tallin valmennettavien kesken. Kolmen juostun matkan jälkeen Villihotti ja Tuokkolan Touho päätyivät samaan kokonaisaikaan 9.33,9.

Päätösmatkan jälkeen tunnelma Teivossa oli jännittynyt. 3100 metrin päätösmatkan voitti niukasti Pekka Korven I.P. Lento ennen Ari Moilasen ohjastamaa Villihottia, mutta suurin mielenkiinto kohdistui kokonaiskilpailuun. Ennen päätösmatkaa Toukkolan Touho johti Villihottia 1,3 sekunnin erolla. Päätösmatkalla Tuokkolan Touho oli neljäs ja silmämääräisesti eroa näytti olevan juuri tuon verran.

Päätösmatkan sijoitus ratkaisi

Kuninkuusravien 80-vuotisessa historiassa ei ole samaan aikaan päädytty koskaan. Säännöissä todetaan, että jos hevoset päätyvät samaan kokonaisaikaan, ratkaisee kuninkuuden parempi sijoitus päätösmatkalla. Koska Villihotti oli päätösmatkalla toinen ja Tuokkolan Touho neljäs, seppelöitiin Villihotti kuninkaaksi. Kokonaiskilpailun kolmas oli

Kuninkuusravien ensikertalainen Villihotti ei voittanut yhtään osalähtöä, mutta tasaisuus ja vahvuus päätösmatkalla toi Ravitalli Suurosen ja Toni Lasilan omistamalle juvalaisorille ravikuninkuuden.

-Hyvälle tuntuu ja tämä merkitsee minulle paljon. Tosi tiukkaa se oli ja Rosimon kanssa onniteltiin toisiamme vuorotellen. Päätösmatkalla oli tarkoitus vetää kovaa ja saada eroa muihin. Loppukaarteessa hevonen lähti vetämään hyvin, mutta loppusuoralla se vähän haparoi, Villihotin ohjastaja Ari Moilanen kommentoi.

Seppo Suuronen omistaa ja valmentaa sekä Villihottia että Tuokkolan Touhoa, joten juvalaisvalmentajalle Teivon kuninkuusravit oli todellinen täysosuma.

-Ei voi muuta kuin kehua molempien hevosten suorituksia. Kyllä näistä voitoista nauttii. Kaksoisvoitto on aivan erityinen juttu. Uskoa minulla oli kumpaakin hevoseen eikä sillä ollut väliä, kumpi hevosista voitti, Suuronen myhäili.

Toukkolan Touho teki rataennätyksen

Sunnuntain avausmatka oli maili, jossa nähtiin räväkkä kiihdytys. Patrikin Muisto ja Hullumies taistelivat johtopaikasta ja avauspuolikas päästeltiin peräti 17,5 -vauhtia. Päätöskierrokselle lähdettäessä Kari Rosimo nosti Toukkolan Touhon johtaneen Patrikin Muiston rinnalle. Maalisuoralla nähtiin voitosta tuima taisto, kun hevoset kamppailivat lähdön voitosta.

Toukkolan Touho rutisti ohi väkisin ohi Patrikin Muistosta. Voittoaika oli Teivon rataennätys 21,2a/1609m.

-Kuolemanpaikka ei huolestuttanut, sillä saimme vähän olla sisäradallakin. Taistelu oli tiukka, täydet pisteet myös Tarvaisen hevoselle, Kari Rosimo kommentoi. (HäSa)