Uutiset

Vilma Lahti kolmiloikan yllätysmestariksi

Hämeenlinnan Tarmon nuoret jatkoivat hyviä esityksiään Jyväskylässä nuorten SM-kisojen päätöspäivänä. Mitalisaalis kasvoi toisella kultamitalilla ja hopealla. Lisäksi nähtiin muita hienoja venymisiä.

N17-kolmiloikassa Vilma Lahti hyppäsi uuden ennätyksensä 11,56 ja voitti SM-kultaa. Yllätysmestari johti kilpailua jo kolmen kierroksen jälkeen ja hyppäsi finaalikierrokset ryhmän viimeisenä.

Tilanne kuitenkin vaihteli ja ennen kilpailun viimeistä hyppyä Lahti oli pudonnut tiukassa senttitaistossa kuudenneksi tuloksella 11,11, joka sekin ylitti vanhan ennätyksen (11,03). Viimeisellään Lahti paransi vanhaa ennätystään peräti 53 senttiä ja nousi selkeään voittoon.

-Ihan puun takaa mestaruus tuli. Lähdin tänään tekemään ennätystäni, mutta odotuksia sijoituksen suhteen ei ollut. Alusta asti tuntui kyllä hyvältä. En oikein itsekään tajua, mitä tapahtui. Viimeiseen hyppyyn lähdin rennosti. Kinkka ja loikka osuivat just oikein kohdalleen ja hyppyhän kantoi uuteen ennätykseen ja voittoon, kommentoi häkeltynyt suomenmestari kisan jälkeen.

Hopeaa sai Kuusjoen Humun Suvi-Riitta Sulander 11,30 ja pronssia Oulun Pyrinnön Salli Kokkinen 11,27.

Ylitalo seipäässä ?SM-hopeaa

Jutta Ylitalo taivutti N16-seipäässä SM-hopeaa myös uudella ennätyksellään 335. Mestaruuteen hyppäsi Oulun Pyrinnön Enna Hassinen, joka ylitti ratkaisukorkeuden 340 kolmannellaan. Ylitalo lähti kilpailuun seivästilaston jaetulta toiselta sijalta.

-Aloitin normaaliin tapaan korkeudesta 310. Sää oli hyvä, aurinko paistoi eikä tuullut. Hyppy kulki hyvin alusta asti ja fiilis oli tosi hyvä. Mitali oli tavoitteenakin. Tämä oli toinen henkilökohtainen SM-mitalini. Kolmiloikassa olin viime vuonna myös hopealla. Seipäässä olin kahtena edellisenä neljäs, kommentoi tyytyväinen Jutta Ylitalo.

Kolmiloikassa Ylitalo kilpaili tällä kaudella ensimmäistä kertaa keväisen nilkkaleikkauksen jälkeen. Kauden avauskilpailu uudella ennätyksellä 11,69 toi neljännen sijan. Mestaruuteen loikki Tampereen Pyrinnön Miia Sillman 11,86.

Noora Kauranen oli viides N17-satasella ajalla 12,80. Tuplamestaruuteen juoksi Tampereen Pyrinnön Ella Räsänen (12,07), joka voitti lauantaina 300 metriä uudella 17-, 19- ja 22-vuotiaiden Suomen ennätysajalla 37,85.

Lauantaina korkeuden SM-kultaa voittanut Ville Koskela (M17) oli 300 metrin aidoissa kuudes ennätyksellään 41,56. Näin kaikissa kolmessa lajissaan Koskela teki uudet ennätyksensä SM-kisoissa. Pitkien aitojen suomenmestaruuteen juoksi Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila 37,90.

Kisoissa tehtiin useita kovia tuloksia. Toinen Suomen ennätys tuli 1500 metrin esteissä, kun Karhulan Katajaisten Oona Kettunen (N17) juoksi ajan 4.51,04. Hän voitti myös 3000 metriä.

Janan Niemiselle ?SM-pronssia

Sunnuntain ainoa janalainen Heikki Nieminen juoksi M17-satasella pronssille ajalla 11,27. Näin myös Janakkalan Janalle aukesi Jyväskylässä mitalitili viimeisenä päivänä. Ylivoimainen mestari oli Ikaalisten Urheilijoiden Otto Ahlfors 10,92 (-1,7). Hopeaa sai Miika Wynne-Ellis (LänsiUU) 11,22.

Tarmon Mikael Reuna juoksi välierissä 11,56 (12:s) ja Harri Ihaniemi 11,71 (17:s). N16-satasella Anni Suokas juoksi välierissä 13,25 (15:s). Siiri Ijäs kellotti alkuerissä 13,51.

M16-keihäässä Riihimäen Kiskon Miika Mäkinen heitti 52,79 (13:s). Lauantaina M16-korkeuden huipputuloksella 200 voittanut Samuli Eriksson (LänsiUU) voitti myös keihään mestaruuden viimeisellä heitollaan 65,01, jolla vanha ennätys parani yli kymmenen metriä.

Tarmon nuorisovalmennuspäällikkö Ville Vepsä oli todella tyytyväinen tarmolaisten SM-viikonloppuun Jyväskylässä (16-17v.) ja Varkaudessa (14-15v.).

-Neljä mestaruutta, yksi hopea ja seitsemän pistesijaa. Moni urheilija sai lisää itseluottamusta hyvistä suorituksista. Neljää mitalia tilastojen valossa toki odoteltiinkin, mutta moni venyi uusiin ennätyksiinsä. Talvella on harjoiteltu hyvin ja vielä keväällä tehtiin kovia treenejä. Sen myötä koko kesän ajan tulostaso on noussut kohti SM-kisoja. Valmennus on onnistunut hienosti. Meillä on hyvät lähtökohdat jatkaa kohti kovempia suorituksia, summasi Vepsä tyytyväisenä viikonlopun antia. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic