fbpx
Uutiset

Vilponen iski voittopallon kenttään

HPK:n Pauliina Vilponen ei tuntenut sääliä entistä seuraansa LiigaEuraa kohtaan sunnuntaina Säkylässä, missä euralaiset joutuvat pelaamaan tämän kauden kotiottelunsa. Läpi ottelun hyvin hyökännyt Vilponen sai kunnian iskeä voittopallon kenttään Kerholle puhtaan 3-0 (25-20, 25-21, 25-23) tuoneessa ottelussa.

-Hyvä, että peli päättyi suoraan kolmessa erässä, sillä meillä on seuraava peli edessä jo maanantaina. Nyt jää sentään vähän enemmän aikaa palautumiseen, Vilponen huokaisi pelin jälkeen.

Pauliina Vilponen on kärsinyt käytännössä koko alkukauden sitkeästä flunssasta, mutta sunnuntaina hän vakuutti vaivan olevan ohitse.

-Olen päässyt nyt harjoittelemaan viikon täysipainoisesti ja hyvältä tuntuu. Kärsin rasitusastmasta ja lääkkeet ovat toimineet hyvin. Sekin on toki tarkastettu, ettei niistä jää kiinni dopingtestissä, naurahti Vilponen.

LiigaEuran Vilponen nimesi itselleen harvinaisen mukavaksi vastustajaksi.

-Ennen peliä kieltämättä aina vähän jännittää, onhan vastapuolella runsaasti hyviä ystäviä ja jopa pikkusisko, mutta ensimmäisen pillin vihellyksen jälkeen ei enää ajattele, kuka on vastassa, tehot 9/+3 kerännyt Vilponen selvitti.


Uudesti syntynyt

Paikkaansa Mestaruusliigan kärkikaksikossa sementoinut HPK oli kuin uudesti syntynyt, mikäli joukkueen peliä vertaa sen edelliseen vierailuun Euran kotikentällä. Hämeenlinnalaiset hävisivät tuolloin Suomen Cupin ottelunsa erin 2-3.

-Nyt peli oli kokonaisuutta ajatellen selvästi tasaisempaa, tilastojen mukaan hävisimme Euralle ainoastaan torjunnassa, mutta sekin sujui kaikesta huolimatta ihan hyvin, vierasjoukkueen valmentaja Dirk Sauermann tiivisti.

-Erityisen tyytyväinen olen puolustuspeliimme ja hyökkäyskin toimi tällä kertaa ihan mukavasti, saksalainen jatkoi.

Päävastuun puolustuspelin onnistumisesta kantoi jälleen kerran pippurimainen libero Roosa Koskelo, joka nosti aloitukset ylös komealla 59 prosentin varmuudella. Koskelo palkittiin ansaitusti myös ottelun parhaana pelaajana.


Skenderin varassa

Hyökkäyspelissä vieraiden tehot lepäsivät hivenen liikaakin Marina Skenderin varassa. Liigan tehotilastoa suvereenilla tavalla johtava kroaatti niittasi nyt tauluun teholukemat 21/+14. Plussalle HPK:n pelaajista pääsivät myös Laura Pihlajamäki, Vilponen, Lauren DeGirolamo ja Ivana Kujundzic. Edellisellä kerralla Euraa vastaan loistanut Karoliina Kyllönen jäi sen sijaan lukemaan -8.

-Karoliina on nuori pelaaja, joten ailahtelut niin pelin kuin kaudenkin sisällä täytyy ymmärtää. Hyökkäyspelissä oli nyt toivomisen varaa, mutta vastaavasti hän onnistui mukavasti niin aloitussyötöissään kuin vastaanotossaan, Sauermann sanoi. (HäSa)

Menot