Uutiset

Vipinää vaaleihin

Taas on vaalit ja sama poliittinen ympäripyöreä keskustelu ainaisista samoista teemoista jatkuu. Asiat eivät kuitenkaan muutu, elleivät valtaa pitävät vaihdu.

Kansanedustajan kausi saisi olla maksimissaan kaksi kautta. Sitten olisi pakollinen välikausi ja kansanedustajan pitäisi palata siihen työhön, mitä hän teki ennen eduskuntaan pääsyä. Vain siten heillä säilyisi kosketus todelliseen elämään ja mahdollinen halu puolustaa niitä asioita mitä pitää tärkeänä, kun välikauden jälkeen asettuisi jälleen ehdolle.

Nykyinen politiikka on mennyt peliksi, jota pelataan, taktikoidaan ja mielistellään ministerin salkun toivossa. Liian moni edustaja on sätkynukke, joka hymyilee maireasti mutta ei tee, eikä sano mitään. Eri mieltä ei uskalleta olla oman puolueen sisällä, sillä puoluejohtoa pelätään.

Nyt tarvitaan räväkämpää otetta. Kehotankin kaikkia kansalaisia uurnille ja äänestämään uutta verta eduskuntaan. Nykyinen politiikan meininki on degeneroitunutta, sisäsiittoista toimintaa, jonka seurauksena kansalaisten etu kärsii.

Aina ei voi miellyttää kaikkia, se on tosiasia, mutta vain siten demokratia säilyy terveenä.

Joskus saavutetuista eduista täytyy luopua, paremman tulevaisuuden kannalta. Tällä menolla Suomesta tulee kahtiajakautunut maa, jossa on valtaa pitävät rikkaat ja elämästä syrjäytyneet, toivonsa menettäneet kansalaiset.

Kansanedustajat tuskin ilahtuvat ajatuksestani, siksi kansalaisten täytyy tehdä oma päätöksensä uurnalla, antavatko nykyisen poliittisen pelleilypelin jatkua. Monelle kansanedustajalle tekisi todella hyvää pitää välikautta.

Äänestäkää siis uutta verta eduskuntaan!

Anne-Elina Alho

Kalvola

Mainos