fbpx
Uutiset

Viralan koulu saa iltapäiväryhmän

Koululaisten iltapäivätoimintaan tulee muutoksia Janakkalassa ensi syksynä. Viralaan saadaan iltapäiväryhmä nyt ensimmäistä kertaa.

Toisaalta Tarinmaan koululla ei enää järjestetä iltapäivätoimintaa, koska lapsia olisi tullut ryhmään vain kuusi. Taajama-alueen ulkopuolella ryhmän minimi on seitsemän oppilasta.

Iltapäivätoimintaa järjestetään Viralan lisäksi Harvialan koululla (2 ryhmää), Tervakosken koululla (3 ryhmää), Turengin koululla (3 ryhmää) ja Leppäkosken koululla (1 ryhmä).

Harvialan koululla iltapäivälapsia on ensi syksynä ensimmäistä kertaa niin paljon, että sinne perustetaan kaksi ryhmää.

Janakkalassa iltapäivätoiminta on kunnan omaa toimintaa. Sitä vetävät yleensä kouluohjaajat.

Esiopetusta kolmella koululla

Esiopetusta Janakkala järjestää ensi lukuvuonnakin pääasiassa päivähoidon yhteydessä. Sen lisäksi esiopetusta järjestetään Leppäkosken, Viralan ja Harvialan kouluissa.

Opetustoimen kehittämispäällikkö Jaana Koski kertoo, että varhaiskasvatuksen ja koulun yhteistyötä pyritään tiivistämään.

Erityisesti tämä näkyy Harvialan koulussa, jossa esiopetusryhmän tila siirtyy päiväkodista koulun puolelle. Päiväkoti ja koulu toimivat Harvialassa samassa rakennuksessa.

Lisäksi koulun ensimmäisen luokan yhteydessä aloittaa neljä esioppilasta, sillä kaikki Harvialan esioppilaat eivät mahdu varsinaiseen esiopetusryhmään.

Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti iltapäivätoiminnasta ja esiopetuksesta keskiviikkona. (HäSa)

Menot