fbpx
Uutiset

Viranomaiset myöntävät: Kaikkia Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksen uhreja ei välttämättä löydetä

Pelastusviranomaiset ovat edelleen etsineet kahden tulivuorenpurkauksessa kuolleen uhrin ruumiita vedestä White Islandin ympäristöstä.
Pelastusviranomaiset ovat edelleen etsineet kahden tulivuorenpurkauksessa kuolleen uhrin ruumiita vedestä White Islandin ympäristöstä. Kuva: EPA

Uudessa-Seelannissa viranomaiset ovat myöntäneet, etteivät he välttämättä koskaan löydä tulivuorenpurkauksen jäljiltä yhä kadoksissa olevien kahden uhrin ruumista. Asiasta uutisoi muun muassa Australian yleisradioyhtiö ABC.

Pelastusviranomaiset ovat edelleen etsineet kahden tulivuorenpurkauksessa kuolleen uhrin ruumiita vedestä White Islandin ympäristöstä.

Etsintöjä on laajennettu jopa 70 kilometrin päähän saaresta. Ruumiiden paikantamisessa on käytetty apuna myös ilmakuvaa.

Huonot sääolosuhteet, tuhka ja myrkylliset kaasut ovat vaikeuttaneet etsintöjä.

Viranomaisten mukaan viime viikon maanantaina sattuneessa tulivuorenpurkauksessa kuoli kaikkiaan 18 ihmistä. Mukana luvussa ovat ne kaksi uhria, joiden ruumiita ei ole löydetty.

Viime perjantaina Uuden-Seelannin erikoisjoukot saivat kuljetettua kuusi ruumista pois saarelta. Operaatio oli vaarallinen, sillä tulivuoren arveltiin voivan purkautua uudelleen.

Matkailijoiden suosimalla tulivuorisaarella oli purkauksen aikaan lähes 50 ihmistä.

Asiasanat

Menot