Uutiset

Virkamiehiä aletaan valmentaa uuteen

Vireillä oleva sote- ja maakuntauudistus tietää mittavaa kouluttautumista. Sadat virkamiehet ja luottamushenkilöt eri puolilta Suomea osallistuvat lähivuosina valtion HAUS kehittämiskeskus Oy:n järjestämään muutosjohtajavalmennukseen.

Ensimmäiseen, syksyllä alkavaan vaiheeseen tulee noin 150 avainhenkilöä, ja ensi keväänä alkavaan vaiheeseen noin 400 osallistujaa.

Osallistujia ei ole vielä valittu. Ennen kuin keväällä aloittavan ryhmän kokoonpanosta päätetään, odotetaan ensi tammikuun maakuntavaalien tuloksia. Ohjausryhmään kuuluva muutosjohtaja Pauli Harju valtiovarainministeriöstä sanoo, että mukaan voi tulla sekä luottamushenkilöitä että heidän valitsemaansa johtoa.

Hanke kestää kolme vuotta. Sen jälkeen on alustavasti varauduttu laajentamaan valmennusta niin, että maakunnat ottaisivat asian haltuun. Harjun mukaan laajennuksessa on optio noin 2 000 henkilön kouluttamiseen, mutta rahoitus koskee vasta kahta ensimmäistä vaihetta.

HAUS toteuttaa muutosvalmennusohjelman yhdessä valtiovarain- ja sosiaali- ja terveysministeriöiden kanssa.

– Ohjelman kautta tuetaan muutoksia ja siinä keskeisesti mukana olevia tahoja, kertoo HAUS:n toimitusjohtaja Anneli Temmes.

Hän sanoo valmennuksen olevan myös keskustelufoorumi, paikka kokemusten jakamiselle ja yhteisten hyvien mallien löytämiselle uudessa tilanteessa. Hän sanoo myös, että tavoitteena on lisätä rohkeutta ja itseluottamusta ammattimaisen muutoksen läpivientiin.

18 maakunnassa on jo muutosjohtajat, jotka ovat Harjun mukaan ”koulutettuja kokeneita”. Silti kaikki ovat uuden tilanteen edessä. Harjun mukaan koulutusohjelmalla voidaan vahvistaa yhteistä näkemystä.

Kenttää kiertäneen Harjun mukaan järjestelmämuutos luo tarvetta monenlaiselle lisätiedolle. Hän ottaa esimerkiksi sen, miten erottaa palvelun järjestäjä ja tuottaja. Isoissa uusissa konserneissa pitäisi pystyä vaikuttamaan ulkopuolisiin palveluntuottajiin ja sopimusten edistämiseen näiden kanssa.

– Meillä ei tällä hetkellä ole tämänkaltaisia toimijoita olemassa, joten tarvitsemme yhteisiä näkemyksiä asioiden hoitamisesta. Siksi koulutus on osana muutostukea.

Harju on saanut kuulla maakunnista esimerkiksi huolta siitä, miten kaikki ehditään tehdä ajoissa. Toisaalta tiedonhalu on kova.

– On tavaton nälkä saada välineitä siihen, miten asioita hallitaan, tai tukea muilta siihen, onko oma ajattelutapa oikeilla jäljillä.

HAUS uusii strategiaansa sote- ja maakuntahallinnon mullistusten yhteydessä. Temmeksen mukaan keskeinen uudistus on muuttua pelkästä koulutuksen tarjoajasta, toteuttajasta ja kysyntään vastaajasta kehittämiskumppaniksi valtionhallinnossa, maakuntahallinnossa ja virastoissa.

– Meillä on mahdollisuus olla vielä enemmän, alusta asti, mukana isoissa reformeissa ja varmistaa omalta osaltamme valmennuksellinen tuki, Temmes kertoo.

Samalla otteella HAUS aikoo tukea entistä enemmän hallituksen kärkihankkeita.

Päivän lehti

4.6.2020