fbpx
Uutiset

Virkamiesten vastaus Ojoisten vanhempien huoleen: Lastentalon remontti liikahtaa vihdoin eteenpäin

Ojoisten Lastentalon koululaiset ovat alkaneen lukuvuoden väistössä Seminaarin koulun pääkoululla.

Hämeen Sanomissa 21.9.2018 julkaistussa mielipidekirjoituksessa (alla) tuotiin esille huoli remontin etenemisestä Ojoisten lastentalolla ja toisaalta koulun toiminnan jatkumisesta Ojoisilla.

Lastentalon korjaussuunnittelu on käynnissä parhaillaan ja valmistuu syyskuun aikana. Korjaustöiden aloitus kesällä viivästyi, sillä halusimme tarkentaa suunnittelun lähtötietoja ja näin varmentaa korjaustöiden onnistuminen.

Korjaustöiden aikataulutavoitteena on, että Ojoisten alueen lapset pääsevät palaamaan lastentaloon ensi lukuvuoden alusta 1.–2. vuosiluokkien osalta.

Koulutien aloituksen turvaamiseksi asennettiin nopeusnäytöt Härkätielle elokuun ajaksi.

Lisäksi järjestimme aikuisen kulkemaan lasten kanssa yhdessä koulumatkaa, jotta koulunaloitus sujuisi tältä osin turvallisin mielin ja lapset oppisivat kulkemaan reitin.

Väistöt aiheuttavat aina ylimääräistä vaivaa ja haittaa.

Kuitenkin tavoitteena on saada lastentalon olosuhteet käynnissä olevan lukuvuoden aikana kuntoon alkuperäisen aikataulun mukaan. Korjaustöiden alkamisesta ja etenemisestä tiedotetaan vanhemmille ja huoltajille.

 

Mika Mäkelä opetustoimenjohtaja

Mika Metsäalho rakennustekninen asiantuntija

Hämeenlinnan kaupunki

 

Mielipidekirjoitus (julkaistu painetussa lehdessä 21.9.2018):

Koulusta pidetään kiinni Ojoisilla

Esikoululaiset jännittivät seuraavaa päivää viime keväänä, 8. toukokuuta. Edessä olisi kouluun tutustuminen.

Illalla Ojoisten koululla oli Lastentalon vanhemmille kokous, jossa kerrottiin tulevasta remontista.

Järkytyksenä nykyisten ja tulevien koululaisten vanhemmille tuli tieto, että koululaiset siirtyvät väistötiloihin Seminaarin koululle.

Tämä tapahtui siis edellisenä iltana, ennen kouluun tutustumista.

Tulevat ekaluokkalaiset kokoontuivat 9. toukokuuta Ojoisten koulun pihalle, tutustumaan kouluun, johon eivät ole menossa. Vanhemmille järjestettiin tällä välin infotilaisuus, jossa asiaa käytiin läpi.

Tässä infossa meille vanhemmille kerrottiin pariinkin eri otteeseen, että remontin alkuperäinen aikataulu on ollut puoli vuotta, mutta aikaa on pidennetty kokonaiseksi vuodeksi, jotta se varmasti ehditään tekemään. Remontti alkaa heti kesällä, kun lastentalo tyhjenee heinäkuuksi.

Kysyimme myös, miksi konttikoulu ei ole ollut vaihtoehto, tai aiemminkin väistötilana toiminut Ojoisten terveysaseman yläkerrassa oleva tila.

Kestää puoli vuotta saada konttikoulut, oli vastaus. Terveysaseman yläpuolella olevat tilat sivuutettiin täysin.

Aika olisi riittänyt vallan mainiosti, sillä mitään remonttia ei todellakaan ole edes aloitettu.

Kysyin jo tekstaripalstalla heinäkuussa saamatta vastausta, ja kysyn nyt uudelleen: Vanhemmille valehdeltiin törkeästi, miksi?

Muutama vuosi sitten Ojoisilla vedettiin yhtä köyttä siitä, että tähän niin upeaan valmistuvaan Lastentaloon saadaan säilymään 1–2 -luokat. Kasvun polku oli tämä termi, mitä kaupungin päättäjät tästä halusivat käyttää. Tähän oli syynsä. 1–2 -luokkalaiset olivat liian pieniä kulkemaan Seminaarille.

Nyt tilanne on toinen ja lapset pystyvät hienosti kulkemaan tuon matkan. Hienoa huomata, että lapsemme ovat tässä asiassa kehittyneitä.

Keräsimme yli 500 nimeä adressiin, jotta saisimme lapsille kyydin lastentalolta Seminaarille. Saimme kävelevän koulukyydin, joka sekin oli hyvä. Kävelevästä koulukyydistä kerrottiin noin kello 20 illalla, kun seuraavana aamuna alkoi koulu.

Jännää, ettei tähän kyytiin löytynyt juuri osallistujia ja kyyti lopetettiin elokuun jälkeen vähäisen osallistujamäärän takia. Tuohon kyytiin olisi varmasti ollut enemmän osallistujia, jos tästä olisi tiedotettu vähän aiemmin.

Useat vanhemmat olivat varmasti järjestäneet koulun alkamisen vuoksi lomansa ym. uudelleen, kun kyyditystä ei ollut luvassa.

Jos tämä on päättäjien tapa tehdä Seminaarilla kulkemisesta ns. normaali tilanne, ja näin koulu Ojoisilta saataisiin poistettua kokonaan, niin siinä erehdytte.

Me täällä Ojoisilla pidämme kynsin hampain kiinni koulustamme. Joten olisiko aika aloittaa remontti, jotta se joskus olisi myös valmis?

Tätä kirjoittaessani, 17.9.2018, odotan mielenkiinnolla, milloin saan vastauksen ja keneltä.

Ottaako esimerkiksi palvelujohtaja Mika Mäkelä tästä kopin? Hän kun virkamiespäätöksellä lapset väistöön laittoi.

Kerrotko rehellisesti, milloin väistöstä pääsee pois?

 

Kasvun polku, vai Via Dolorosa?
Hämeenlinna

Menot