Uutiset

Virkamiestyöryhmältä tiukat ohjeet pelastuslaitoksen taloudenpitoon

Kanta-Hämeen pelastuslaitosta hallinnoiva Hämeenlinnan pelastuslautakunta saa keskiviikkona käsiteltäväkseen virkamiesten taloushallinnon työryhmän madonluvut. Pelastuslaitoksen taloushallintoon paneutunut työryhmä on esityksessään vääntänyt rautalangasta, miten asiat pitäisi hoitaa.

Pelastuslaitoksen jäsenkuntien kunnanjohtajakokous perusti työryhmän, kun kävi ilmi, ettei viime vuoden budjetti pitänyt.

Reilun puolen miljoonan euron ylitys yli kymmenen miljoonan euron yksikössä ei ole jättimäinen, mutta se on kouraantuntuva osoitus taloushallinnon puutteista.

Ongelmat taloudenpidossa eivät ole suuri yllätys, sillä aluepelastuslaitos on vasta kolmivuotias maakunnallinen yksikkö. Sen jäseniksi liittyneillä kunnilla on ollut omat kirjavat käytäntönsä ja kunnallisia palokuntia on rahoitettu jossain määrin myös muilta momenteilta ohitse varsinaisen palo- ja pelastustoimen budjetin.

Kaikkia näitä kuluja ei otettu huomioon aluepelastuslaitoksen ensimmäistä budjettia tehtäessä ja siitä johtuvat ongelmat on nyt tiedostettu. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic