Uutiset

Virolaisnainen pukeutuu tyylikkäästi

Olen täysin samaa mieltä Pöyristyneen turkulaisen kanssa sunnuntaisesta muotiartikkelista (HäSa 27.8.06). Tuntui siltä, että muotijutun kirjoittaja oli käynyt satamassa kääntymässä eikä lainkaan seurannut Tallinnan naisten päivittäistä pukeutumista.

Tallinnalainen (virolainen) nainen pukeutuu nimenomaan tyylikkäästi, ei välttämättä pintamuodin mukaan. Pintamuoti on vain niitä epävarmoja päiväperhoja varten, joilla ei ole vielä näkemystä omasta tyylistään. Virolainen nainen satsaa ulkonäköönsä ja vaatteisiinsa – ja on taatusti tyylikäs.

Mistä muuten kadulla, laivoissa ja ravintoloissa tietää, että paikalla oleva nainen (siis aikuinen, ei teinityttö) on virolainen? Siitä että hänellä on aina korkeakorkoiset kengät!

Katso tarjoilijoita Hki-Tallinna -laivoilla: aina korkkarit virolaisilla. Katso satamassa vihreään haalariasuun pukeutunutta naispuolista tullivirkailijaa: jalassa tyylikkäät ohutkorkoiset pistokkaat (mikä on aina herättänyt itsessäni ihmetystä). Nuori, vaurautta huokuva nainen tyylikkäässä urheiluasussa – jalassa korkeakorkoiset kengät.

En tiedä, miten kauan oli muotitoimittaja Virossa viipynyt, mutta tulos oli aivan toinen, kuin mihin itse olen lukuisien pitkienkin vierailujeni aikana päätynyt. Ihaillaan vain tasapuolisesti kaikkia tyylejä eikä tasapäistetä edes muodikkuutta!

Vakiovieras Virossa

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic