Uutiset

Viron maajoukkuevahti Cocksiin

Uuteen käsipallokauteen valmistuva Riihimäen Cocks on vahvistanut odotetusti vielä maalivahtiosastoon.

Viron maajoukkueen ykköstorjuja Marius Aleksejev teki kahden vuoden sopimuksen hallitsevan suomenmestarin kanssa.

30-vuotias maalivahti on pelannut viimeiset neljä kautta Sveitsissä ja uralle mahtuu myös suomenmestaruus Siuntion riveissä keväältä 2005.

Aleksejev täydentää Cocksin maalivahtikolmikon, johon kuuluvat myös Timo Puhakka ja Yevgen Umovist.

Viimeisimmän hankinnan myötä riihimäkeläisten ensi kauden joukkue on kasassa. Kesäkuussa Cocks teki sopimukset sentteri Robin Sjömanin sekä pelinrakentajien virolaisen Kristo Voikan ja romanialaisen Andrei-Victor Buciumanin kanssa.

SM-liigan ja Suomen cupin lisäksi Cocks osallistuu ensi kaudella jälleen Baltian liigaan sekä lisäksi Challenge cupiin, joka kuuluu käsipallon Euro cup-järjestelmään.

Tulevana viikonloppuna Cocks pelaa Ruotsissa kovatasoisessa Elit-cupissa. Perinteisessä turnauksessa vastaan tulevat Ruotsin Elitserien-joukkueet Alingsås HK ja Ystads IF sekä Norjan mestari Elverum IL.

– Turnaus on hyvä mittari meille. Skandinaaviset joukkueet pelaavat nopeampaa ja teknisempää käsipalloa kuin mihin joukkueemme on Suomessa ja Baltiassa tottunut, joten saamme erittäin hyvää kokemusta ja harjoitusta tulevaa Euro-cup kauttamme ajatellen, kommentoi Cocksin valmennustiimistä Jaakko Horelli seuran nettisivulla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020