fbpx
Uutiset

Viron presidentti Kersti Kaljulaid pyysi anteeksi sisäministeri Mart Helmen kommentteja Suomen pääministeristä "myyjätyttönä"

Presidentti Sauli Niinistö välitti pahoittelut pääministeri Sanna Marinille ja hallitukselle.
Viron presidentti Kersti Kaljulaid pyysi puhelimessa anteeksi sisäministerin kommentteja Suomen pääministeristä. Kuva: PIOTR NOWAK
Viron presidentti Kersti Kaljulaid pyysi puhelimessa anteeksi sisäministerin kommentteja Suomen pääministeristä. Kuva: PIOTR NOWAK

Viron presidentti Kersti Kaljulaid pyysi maanantaina anteeksi Viron sisäministeri Mart Helmen kommentteja, joissa tämä kritisoi Suomen pääministeri Sanna Marinin ja hallituksen pätevyyttä. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö välitti puhelinkeskustelussa esitetyn anteeksipyynnön pääministeri Marinille ja hallitukselle, kertoi tasavallan presidentin kanslia.

Suomen Viron-suurlähetystö reagoi Helmen lausuntoon jo sunnuntaina jakamalla lähetystön sosiaalisen median tileillä Suomen ja Viron pääministerien lausunnot. Lähetystöstä kerrottiin maanantaina, että muilta osin ei ole suunnitteilla reagointeja. Lähetystö kuitenkin seuraa asian ympärillä käytävää keskustelua.

Helme sanoi sunnuntaina radiohaastattelussa, että Marin on pääministeriksi noussut “myyjätyttö”. Helme edustaa Viron oikeistopopulistista Ekre-puoluetta.

– Yhdestä myyjätytöstä on tullut pääministeri, ja joistain muistakin katuaktivisteista ja kouluttamattomista ihmisistä on tullut hallituksen jäseniä, Helme sanoi STT:n mukaan.

Viron sisäministeri Martin Helme Ekre-puolueesta kuvaili pääministeri Sanna Marinia "myyjätytöksi". Kuva: Anita Simola
Viron sisäministeri Martin Helme Ekre-puolueesta kuvaili pääministeri Sanna Marinia “myyjätytöksi”. Kuva: Anita Simola

Menot