fbpx
Uutiset

Viron rajat sulkeutuvat tiistaina kahdeksi viikoksi – Tallink keskeyttää laivaliikenteen Silja Europalla

Viroon pääsevät tiistaista lähtien vain ne, joiden perhettä asuu maassa. Kauttakulku onnistuu myös.
Viro sulkee tiistaista lähtien rajansa matkustajilta, joilla ei ole perhettä Virossa. Kauttakulku on edelleen sallittua. Kuva: Joonas Kuikka
Viro sulkee tiistaista lähtien rajansa matkustajilta, joilla ei ole perhettä Virossa. Kauttakulku on edelleen sallittua. Kuva: Joonas Kuikka

Viro sulkee rajansa ulkomaalaisilta matkustajilta tiistaina koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Rajat pysyvät suljettuina ainakin kaksi viikkoa.

Tallink ilmoitti maanantaina iltapäivällä keskeyttävänsä Silja Europan laivaliikenteen Tallinnan–Helsinki-reitillä tiistaista lähtien. Yhtiön mukaan keskeytys johtuu koronavirustilanteesta ja Viron hallituksen rajatoimista.

Silja Europa kulkee maanantain reittimatkan Helsingistä Tallinnaan normaalisti. Risteilymatkustajia laiva ei kuitenkaan enää ota kyytiinsä, matka on mahdollinen ainoastaan reittimatkalaisille.

Tämän jälkeen Silja Europa jää Tallinnan satamaan toistaiseksi.

Yhtiö kertoo, että Megastar ja Star jatkavat liikennöintiä Helsingistä Tallinnaan normaalisti. Samoin rahtikuljetukset Suomen ja Viron välillä jatkuvat normaalisti.

Eckerö Line ja Viking Line eivät ole ilmoittaneet poikkeuksista aikatauluihinsa.

Viron hallituksen mukaan liikkuminen maan rajojen yli saa jatkua niillä virolaisilla ja ulkomaalaisilla, joiden perhettä asuu Virossa.

Matkustuskielto ei koske kauttakulkua, jos matkustajalle ei ole oireita.

Menot