fbpx
Uutiset

Viron sisäministeri Mart Helme eroaa – Syyttää Viron median toimintaa "panetteluksi ja valheiksi"

Viron sisäministeri Mart Helme syytti Yhdysvaltain presidentiksi nousevaa Joe Bidenia ja hänen poikaansa Hunter Bidenia korruptiosta.
Mart Helme valittiin Viron sisäministeriksi vuonna 2019. Arkistokuva. Kuva: VALDA KALNINA / EPA-EFE
Mart Helme valittiin Viron sisäministeriksi vuonna 2019. Arkistokuva. Kuva: VALDA KALNINA / EPA-EFE

Viron sisäministeri Mart Helme eroaa tehtävästään, kertoo uutistoimisto Reuters. Syyksi hän on ilmoittanut tavan, jolla Viron media on käsitellyt hänen kommenttejaan Yhdysvaltain tulevasta presidentistä Joe Bidenista.

Tiedotusvälineiden toimintaa Helme kutsui “panetteluksi ja valheiksi”.

Helme sanoi viikonloppuna radiohaastattelussa, että Joe Biden ja hänen poikansa Hunter Biden ovat korruptoituneita. Maanantaina Helme sanoi seisovansa sanojensa takana.

Viron valtiovarainministeri ja Mart Helmen poika Martin Helme kertoi maanantaina tiedotustilaisuudessa, että puolue pysyy hallituksessa Mart Helmen erosta huolimatta.

– Kukaan hallituskoalitiosta ei ole pyytänyt meitä lähtemään, Martin Helme sanoi.

Martin Helme kuvasi sunnuntaina Yhdysvaltain presidentinvaaleja peukaloiduiksi. Helmen oikeistopopulistinen Ekre-puolue on Viron hallituksessa yhdessä keskustapuolueen ja Isänmaa-puolueen kanssa.

Reformipuolue vaatii Ekren erottamista hallituksesta

Viron pääministeri Jüri Ratas ja presidentti Kersti Kaljulaid tuomitsivat sisäministerin ja valtiovarainministerin kommentit. Maan oikeistoliberaali reformipuolue vaati maanantaina Ekren erottamista hallituksesta.

– Viron maine on vaarassa niin kauan kuin Ekre on hallituksessa, puolueen johtaja Kaja Kallas tviittasi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on syyttänyt Joe Bidenin ja Hunter Bidenin syyllistyneen korruptioon liiketoimissaan Ukrainassa ja Kiinassa. Trump ei ole esittänyt todisteita väitteilleen. Biden on kuvannut väitteitä vääriksi ja epäuskottaviksi.

Menot