Uutiset

Viron viinarallissa näkyvissä hiipumista

Viinaralli Viroon näyttää hiljentymisen merkkejä. Virolaisen TNS Emorin tutkimuksen mukaan alkoholia on nyt tuotu Virosta Suomeen yli kaksi prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Syynä pidetään Suomen tullin aiempaa tiukempaa kontrollia siitä, että alkoholia tuodaan lähinnä vain omaan käyttöön.

TNS Emorin viime vuoden lopussa tekemän kyselyn mukaan suomalaiset ostivat keskimäärin 129 eurolla alkoholia Virosta tai laivalta. 82 prosenttia Virossa käyneistä suomalaisista oli ostanut matkallaan alkoholia Suomeen vietäväksi, eniten hankittiin olutta ja viiniä.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset ostavat noin kolmanneksen Virossa myynnissä olevasta alkoholista. OECD-maiden alkoholikulutusta vertaillessa eniten alkoholia käytetään kuitenkin Virossa, missä on Venäjän ohella eniten kasvanut alkoholinkulutus vuodesta 1992 lähtien. OECD:n mukaan vuonna 2012 Virossa kulutettiin12,3 litraa alkoholia asukasta kohden, kun Suomessa vastaava luku oli 9,8 litraa. TNS Emorin mukaan virolaisten alkoholin käyttö on laskenut viimeisten kolmen vuoden aikana. Sen mukaan Virossa käytettiin asukasta kohden alkoholia 10,17 litraa vuonna 2014.

Asiasanat

Mainos