Uutiset

Visavuori aloittaa teemaviikonlopulla

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna museolla voi kuulla kiehtovia tarinoita Visavuoren vahvoista naisista ja lentää sävelten siivin sadan vuoden taakse. Viikonlopun kruunaa kahviossa tarjolla oleva erityinen Alicen leivos.

Kuvanveistäjä Emil Wikströmin Visavuori on aina ollut naisten talo. Emilin ympärillä elivät vaimo ja tyttäret, äiti, anoppi ja anopin äiti sekä jatkuvasti vaihtuvat keittiöpiiat ja sisäköt. Millaista oli arkipäivä sata vuotta sitten taiteilijan taloudessa ja millainen oli naisten rooli tuon päivän yhteiskunnassa? Opas Mariia Niskavaara johdattelee kuulijat Visavuoren tarinoihin.

Taiteilijaperheessä kaikki soittivat jotakin ja monista instrumenteista vaikuttavimmat ovat Visavuoren omat urut, jotka Emil Wikströmin veli K. G. Wikström rakensi Visavuoreen. Vasta kunnostettuja urkuja kuullaan teemakierroksella, samoin viulua, joka oli sekä Estelle Wikströmin että hänen puolisonsa Yrjö Suomalaisen soitin. Teemakierroksen tarinoista ja musiikista vastaavat oppaat Mariia Niskavaara ja Essi Helminen.

Teemakierrokset Visavuoren naisista lauantaina 29.5. kello 12 ja sunnuntaina 30.5. kello 12. Sävelten siivin Visavuoressa lauantaina kello 14 ja sunnuntaina kello 14. (HäSa)