Uutiset

Viuhahtaen polkupyöräilyn puolesta

Pelkkiin pyöräilykypäriin pukeutuneet polkupyöräilijät ovat viuhahtaneet useissa Espanjan kaupungeissa. Perin vähäpukeiset fillaristit järjestivät tempauksen ”humaanimpien kaupunkien puolesta, joissa on parempi asua”.

Kuten arvata saattaa, pyöränakuilijat vaativat kaupunkeihin enemmän tilaa fillareiden käyttäjille. Agaron cyclonudists -ryhmän tempaus nähtiin Madridissa, Zaragozassa, Pamplonassa, Barcelonassa ja Huescassa.

– Puollamme kaupunkeja, joissa asukkaat valtaavat julkiset tilat takaisin itselleen. Liikenteen painopiste tulee siirtää jalankulkuun ja vähemmän saastuttaviin kuljetusmuotoihin,
julistivat alastomuuden aseeksi ottaneet aktivistit.

STT

Köyhtynyt lottovoittoja törmäsi lavean tien lakiin

Lotossa voittamansa 760 000 euroa autuaasti törsättyään saksalainen mies päätti lähteä astelemaan rötösten teille korkean elintasonsa säilyttääkseen.

Mies nappasi jättipottinsa vuonna 1997, mutta kuusi vuotta myöhemmin hän oli saanut koko summan katoamaan taivaan tuuliin. Lottovoittajan nokka ei pitkään tuhissut, kun hän alkoi murtautua autoihin ja asuntoihin. Joskus hän sai saalikseen vain yhden euron.

– Mies on tunnustanut 60 rikosta. Hän murtautui milloin minnekin tietämättä edes sitä, onko saalista tarjolla. Melkoista lottoamista sekin, Meiningenin kaupungissa toimivan oikeusistuimen tiedottaja luonnehtii.

Lottovoittaja kertoi oikeudessa hairahtumisestaan rikolliseksi. Hän sanoi pitäneensä liian häpeällisenä tilannetta, jossa hän olisi ollut sosiaalitoimiston kassalla anomassa avustuksia.

– Mies ei halunnut kenenkään tietävän, että hän on kuudessa vuodessa saanut tuhlattua koko voittosumman, tiedottaja kertoo.

STT

Kaksi nolattua neroa

Australian lehdistö on lainannut leffannimen Dumb & Dumber (tyhmä ja tyhmempi) kahdelle nuorukaiselle. Aussipojat tekivät Yhdysvaltain-reissullaan ryöstön, jonka poliisi selvitti varsin vähäisellä vaivalla.

Kun kaksikko oli ryöstänyt pankin Denverin lähistön Vailissa, he eivät voineet vastustaa kiusausta vaan ottivat itsestään kuvia varastettujen rahojen kera. Duo jätti jälkeensä myös vanan muita selviä johtolankoja. He esimerkiksi yrittivät ostaa 30 000 dollarin arvoisen rannekellon viiden dollarin seteleillä.

Poliisi pidätti 19-vuotiaat neropatit kaksi päivää ryöstön jälkeen Denverin lentokentällä. Kumpaakin aussituristia saattaa odottaa jopa 25 vuoden vankeustuomio.

STT

Päivän lehti

7.8.2020