Uutiset

Vladimir Putin vierailee Suomessa elokuun loppupuolella – Presidentti Niinistö: Pakotepolitiikka ei estä kehittämästä maiden välisiä suhteita

Presidentit Niinistö ja Putin käyvät virallisen osuuden lisäksi kahdenkeskisen epävirallisen keskustelun Kultarannassa. Niinistö luonnehtii Putinin vierailua tavanomaiseksi työvierailuksi.
Presidentti Niinistö kuvailee vierailua tavanomaiseksi työvierailuksi. Kuva: Mauri Ratilainen
Presidentti Niinistö kuvailee vierailua tavanomaiseksi työvierailuksi. Kuva: Mauri Ratilainen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvistaa Venäjän presidentin Vladimir Putin vierailevan Suomessa elokuun loppupuolella. Niinistö ja Putin tapaavat presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Putiinn vierailusta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006198264.html

Presidentti Niinistö vahvisti vierailun tavatessaan suomalaisten medioiden päätoimittajia Kultarannassa torstaina. Hän ei vahvistanut vierailun päivämäärää.

Niinistö luonnehti tulevaa tapaamista tavanomaiseksi vuotuiseksi työvierailuksi.

Lännen Media kysyi Niinistöltä pakotepolitiikan mahdollisista vaikutuksista keskustelujen sisältöön. Niinistön mukaan talouspakotteet eivät estä keskustelemasta kahdenvälisistä asioista naapurimaiden kesken.

Niinistö korosti, että sanktiolinja on selkeä ja siitä pidetään kiinni, mutta pakotteiden ulkopuolisista asioista voidaan puhua. Hän ei ottanut kantaa esimerkiksi viennin kasvulukuihin tai viisumikäytäntöihin.

Tulevassa tapaamisessa käsitellään Niinistön mukaan kahdenvälisten kysymysten lisäksi kansainvälistä suurvaltapolitiikkaa.

Niinistö kertoi myös, että virallisen osuuden jälkeen presidentit käyvät erillisen kahdenkeskisen epävirallisen keskustelun.

Mainos