Uutiset

Voi itku ja hammasten kiristys

Hämeenlinnan käräjäoikeus langetti tunnolliselle hammaslääkärille ja pienten lasten isälle ehdollisen vankeustuomion. Onko nyt hyvä mieli?

Totta lienee, että Reijo Klaasio on valmistunut vuonna 1973 ja voi olla vanhanaikainenkin. Tällainen 1950-luvulla kouluhammaslääkärin kidutuspenkissä aloittanut ei vain ole tullut tällaista havainneeksi, vaikka olenkin useasti Klaasion potilaana ollut hänen ”laillisena aikanaan”.

Minun ja monen muunkin mielestä Klaasio on ihminen isolla iillä, olkoonkin sitten vanhanaikainen tai ehkä juuri sen vuoksi.

Työhulluhan hän on ollut, mutta avulias sellainen eikä ainakaan ahne rahalle. Työtoverini oli lähdössä pitkälle ulkomaan työmatkalle sunnuntaipäivänä. Hammas lohkesi pahasti myöhään lauantai-iltana. Hän sai vastaanottoajan sunnuntaiaamuksi kello kuusi. Kehtasipa vielä työmatkalta palattuaan sanoa, että olipa hullu hammaslääkäri. Ei edes veloittanut paljoa.

Sama hammaslääkäri on myös ohjannut sokean posetiivarin tandem-pyörää pitkillä reissuilla. Kukahan meistä ryhtyy vastaaviin?

Nyt käy sääliksi moni iäkäs Hämeenlinnan seudun asukas. Kaikilla ei ole enää uskallusta tai halua hankkia uutta hammaslääkäriä. Mitähän tästäkin seuraa?

Avaa seuraava vastaanotto Sri Lankassa. Järjestetään tilauslentoja sekä samalla vähän lomaillaan ja tehdään kehitysapua. Älä ole Klaasio huolissasi, vankilassa vallitsee itku ja hammasten kiristys.

Ja konnien seuraa tuntuu olevan täällä siviilissäkin.

Kuka heitti ensimmäisen kiven?

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic