fbpx
Uutiset

Voi koira parka

Olin maanantaina Prismassa ostoksilla. Kiinnitin huomiota seinustalle kytkettyyn Novascotian noutajaan, joka läähätti kuumuudessa. Kuinka ajattelematon onkaan jättää koira näillä helteillä ulos. Koiralle ei ollut jätetty edes vettä, vaikka lämpöä oli yli 30 astetta ja seinustalla varmasti enemmän. Varjoaluetta ei ollut kuin ihan pieni suikale seinä vieressä.

Olimme mieheni kanssa lähemmäs tunnin kaupassa. Kun tulimme ulos, niin kauhukseni huomasin koiraparan edelleen olevan kytkettynä kiinni. Käskin miehen viedä ostokset kotiin ja itse lähdin hakemaan koiralle vettä.

Odottelin koiran lähettyvillä puolisen tuntia, mutta ketään ei näkynyt. Tänä aikana koira siirtyi lyhkäisessä hihnassaan aivan seinään kiinni ollakseen paremmin varjossa. Koira alkoi lipoa nenäänsä nopeasti ja hengitys nopeutui. Silmissä näki, että koiran oli huono olla ja omistajaa ei näkynyt missään.

Tuntui todella pahalta jättää koira odottamaan omistajaansa. Koira ei uskaltanut edes nukkua, kun vieressä liikkui skoottereita ja paljon autoja. Kävimme mieheni kanssa asioilla ja kotiin päin tullessa kiersimme vielä Prisman kautta ja onneksi koira oli jo lähtenyt.

Minulla on kaksi koiraa eikä tulisi mieleenkään jättää niitä tuolla tavalla odottamaan. En ymmärrä, kuka lähtee koiran kanssa ostoksille näillä helteillä niin, että siihen kuluu ainakin 1,5 tuntia aikaa.. Toivon mukaan koira selvisi vammoitta kuumuudesta.

Ajattelemattomat hihnan toisessa päässä voisivat itse testata, miltä tuntuu maata kivetyksellä helteessä, kun aurinko porottaa täydeltä terältä eikä edes tuule.

Päivi Virtanen

Hämeenlinna

Menot