Uutiset

Voiko Idols-voitolla korvata musiikinkursseja?

– Jos en saa tätä joskus luettua musiikin tai esiintymisen kursseilla hyväksi, olen hyvin pettynyt, Idols-voittaja Ilkka Jääskeläinen tuumaa.

Musisoinnin perusteita Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksella opettava Marja Vanhatalo ei heti lämpene oppilaansa toiveelle.

– Hyvin mielellämme olemme suosineet sellaista linjaa, että kaikki oppilaat tuovat ryhmään sen oman kokemuksensa. Puoliammattilaisille vapauksia on tosin joskus suotu, Vanhatalo naurahtaa.

Yhden hyväksiluvun Jääskeläinen on jo syksyn mittaan saanut. Kun muut opettajaopiskelijat harjoittelivat tanssimista koulussa, Jääskeläinen keikutti lannetta Idols-semifinalistien kanssa Marco Bjurströmin opissa.

Arja Korisevan jalanjäljissä

Voitosta hullaantunut Jääskeläinen toivoo, ettei hyväksiluvuille edes tule tarvetta.

– Niin harvoille suodaan tällainen juttu kuin nyt minulle, ettei siitä voi luopua. Tulevaisuus on nyt erittäin avoin, hän huokaa.

Yhdestä asiasta Jääskeläinen kuitenkin on varma. Timo Rautiaisen kaltaista synkästi laulavaa opettajaa hänestä ei muovaudu.

– Olen enemmänkin kuin Arja Koriseva. Meillä on luonteessa jotain samaa hänen kanssaan, Jääskeläinen arvioi.

Iloisen luonteen lisäksi Jääskeläisellä ja tangokuningatar Korisevalla on muutakin yhteistä: opinnot Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksessa. Toisin kuin Koriseva, Jääskeläinen tuskin ehtii valmistua samana vuonna kuin laulukilpailun voittaessaan.

Ei vielä kaikkien idoli

Suurta kaipuuta koulunpenkille Jääskeläinen ei myönnä ainakaan vielä tuntevansa.

– Ei voi millään kaivata, kun vaihtoehtona on tämä. Luokan jätkäporukan kanssa tietokoneella käytyjä jalkapallopelejä kyllä kaipaan, hän tarkentaa.

Jääskeläisen luokka- ja pelitoveri, Hämeenlinnassa asuva Kimmo Korpi, varoittelee Jääskeläistä toivomasta jatkossa liikoja bittiviheriöllä.

– Ilkka ei ainakaan vielä ole meidän Pro Evolution Soccer -idoli. Parin kuukauden pelaamattomuus voi näkyä hänellä siinä, että längistä viedään kyllä, kunhan ehditään taas pelaamaan, Korpi piikittelee. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic