Uutiset

Voimanaiset mittelevät Hämeenlinnassa

Elena Naumcevksi nostaa 50 kiloon säkkiä hymyssä suin. Tämän vuoden Australian vahvimmalle naiselle tällainen kilomäärä on vielä kevyttä tavaraa.

Perjantaina ja lauantaina 23-vuotias Naumcevksi pääsee mittaamaan voimiaan sen verran raskaimmin raudoin, että hymykin voi jo hyytyä. Hän on yksi Hämeenlinnassa pidettävien voimanaisten MM-kisojen yhdestätoista osanottajasta.

MM-kisojen ensimmäinen laji on edessä perjantaina ulkosalla ja keskellä kaupunkia. Kello 21 alkaa farmarikävely Linnankadulla Gastropub Alexin edustalla. Vahvat naiset pyrkivät kävelemään mahdollisimman pitkän matkan 102 kilon paino kummassakin kädessään.

MM-kilpailu jatkuu lauantaina Punaportin liikuntahallissa. Naisilla on silloin ohjelmassaan säkkilastaus, maastaveto, tukin nosto, merimieskävely, renkaan pyöritys ja pyöreät kivet. Maailmanmestari on selvillä ennen iltakymmentä.

– Kilpailen kuudennen kerran ulkomailla, mutta ensimmäisen kerran Suomessa. Tämä on mukava kokemus. Vastustajia en tunne. En ole ennen heitä vastaan kilpaillut. Enkä ole ennen kilpaillut näin raskailla painoilla, enkä niin kylmässä kuin perjantaina, maanantaina Suomeen tullut Naumcevksi kertoo.

Suosikki Yhdysvalloista

Voimanaisten MM-kilpailun suurimpana voittajasuosikkina Naumcevksi pitää Yhdysvaltain edustajaa. Kristin Rhodes, 37, on saavuttanut Amerikan vahvimman naisen tittelin viidesti. 120 kiloa painavalta ja 173 senttiä pitkältä Rhodesilta odotetaan Hämeenlinnassakin huimia suorituksia.

Kakkossuosikiksi voi nimetä Ruotsin 40-vuotiaan Anna Rosenin. Tämän vuoden Ruotsin vahvin nainen on saavuttanut kolme hopeaa maailman vahvin nainen -kilpailuissa ja hän myös lajin Euroopan mestari yhdeksän vuoden takaa.

Suomella on MM-kisoissa kolme edustajaa, jotka pystyvät myös kamppailemaan kärkisijoista. Oululainen Niina Jumppanen on tämän vuoden vahvin suomalaisnainen, janakkalalainen Alina Leisiä oli kisan kakkonen ja merikarvialainen Annina Saine neljäs.

MM-kisassa mittelevät lisäksi Islannin kuusinkertainen mestari Bryndis Olafsdottir, Ruotsin Emilie Backlund, Norjan Janne Grandalen-Flo sekä Sophie Mangono ja Siobhan Hyland Isosta-Britanniasta.

Paljon muutakin

Punaportilla on lauantaina tarjolla paljon muutakin kuin voimanaisten MM-kilpailut. Päivän ohjelmaan kuuluvat muun muassa voimanoston kutsukilpailut, strong man fitness -kisat miehille (painoraja alle 79,5 kg) ja naisille (alle 68,2 kg) ja otevoimailua.

Voimailupäivä alkaa kello 12. Voimanaisten MM-kisojen makuun päästään kello 18. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic